prvi napadač 'modrih' / Petković tvrdi da uopće ne osjeća pritisak, o reprezentaciji kaže: 'Ja ću se truditi, a Dalić odlučiti'

Napadač Dinama Bruno Petković tvrdi kako još nisu previše analizirali igru portugalskog sastava, ali kako se ne boje.

6.3.2019.
19:46
VOYO logo

Nakon povijesnog uspjeha Dinama, koji je nakon skoro pola stoljeća napokon dočekao 'euro-proljeće', a potom i otišao korak dalje, hrvatskog prvaka sada čeka pravi izazov. Portugalski velikan Benfica.

"Ne trebamo si stvarati imperativ, ova utakmica nam je još jedna nagrada. Mi u svlačionici još nismo niti svjesni što smo postigli," kazao je napadač Bruno Petković dodavši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovakve utakmice su zadovoljstvo, nisam previše niti napet ili nervozan."

Petković je dodao kako još nisu previše analizirali igru portugalskog sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još nismo odradili pravu analizu, ušli u detalje o protivniku. Međutim, cijela momčad je svjesna protiv kakvog protivnika igramo, ali osnovne stvari znamo."

Naglasio je kako ne razmišlja previše o kvaliteti suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško mi je govoriti o njihovim kvalitetama. Fokusiran sam na našu igru jer ćemo kroz našu igru tražiti naše prednosti."

Petković je u Maksimir stigao iz Italije kao enigma. Otkako je kao 18-godišnjak otišao iz Hrvatskog dragovoljca u Cataniju, nosio je dresove čak sedam talijanskih klubova. Osim za Cataniju igrao je i za Varese, Reggianu, Virtus Entellu, Trapani, Bolognu i Veronu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno je u Seriji A odigrao 42 utakmice, no nije uspio zabiti nijedan gol. Na 'čizmi' mu u zadnje vrijeme nije išlo, no u Maksimiru je proigrao i stigao na prag nacionalne vrste. Do sada je u 26 nastupa zabio 10 golova, pri čemu osam u prvenstvu, te po jedan u Kupu i Europskoj ligi.

"Prije godinu dana sam se grčevito borio za ostanak u Serie A u Veroni i ovakva situacija nije nešto što sam imao u planovima. Napravio sam veliki korak naprijed što se tiče pojedinačnih i momčadskih uspjeha, prsesretan sam što moja karijera ide u tom smjeru, a na meni je da nastavim u tom smjeru."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se ozlijedio Ante Rebić, Dinamov golgeter bi mogao ući u reprezentaciju kao zamjena. Za utakmice protiv Azerbajdžana i Mađarske je dobio pretpoziv, no nakon što je otpao Rebić, mogao bi uskočiti na njegovo mjesto.

Za A reprezentaciju nema niti jedan nastup, a do sada je jednom nastupio za hrvatsku U-21 reprezentaciju. Bilo je to u kolovozu 2013. godine, a u pobjedi protiv Lihtenštajna (5-0), a postigao je i pogodak. Mladu reprezentaciju tada je vodio Niko Kovač. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastavit ću se truditi kao i do sada, igrat ću za momčad, a odluku će donijeti izbornik Dalić," kazao je.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo