PET GODINA ZABRANE POSJEĆIVANJA STADIONA U ZEMLJAMA EU: / Stigla kazna za rasističko vrijeđanje Marija Balotellija

Image
Foto: Profimedia

Pet godina zabrane dobio Talijan koji je rasistički vrijeđao Balotellija

10.1.2020.
6:16
Profimedia
VOYO logo

Pet godina zabrane posjećivanja stadiona u zemljama EU-a dobio je 38-godišnji Talijan nakon što je proglašen krivim za rasističko vrijeđanje crnoputog talijanskog nogometaša Marija Balotellija u studenom, izvijestila je u petak agencija ANSA.

Majmunsko hukanje

Igrajući za Bresciu protiv Verone Balotelli je zaprijetio je da će izaći s terena nakon što je čuo "majmunsko hukanje" s tribina tijekom drugog poluvremena u utakmici u kojoj je njegova momčad poražena s 2:1. Čovjeka optuženog za pokretanje rasističkih povika, što je dovelo do bijesne reakcije Balotellija koji je napucao loptu u navijačku gomilu, policija je pronašla na temelju snimki CCTV-a i izjava očevidaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabranjeno mu posjećivanje sportskih događaja

Krivcu je zabranjeno posjećivanje sportskih događaja u Europskoj uniji do 2025. godine, kao i kretanje mjestima gdje se navijači često okupljaju u danima utakmica. Balotelli se ovoga mjeseca ponovo suočio s rasističkim uvredama navijača Lazija, zbog čega je rimski klub kažnjen s 20.000 eura, a policija nastoji identificirati odgovorne za incident.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trpio rasističko zlostavljanje navijača tijekom cijele karijere

Balotelli (29), koji je rođen u obitelji doseljenika iz Gane, a kao trogodišnjaka ga je posvojila talijanska obitelj, trpio je rasističko zlostavljanje navijača tijekom cijele karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo