IMA PORUKU ZA NOVAKA / Legendarna tenisačica: ’Netko iz Srbije bi trebao porazgovorati s Đokovićem, a ja bih mu postavila samo jedno pitanje’

Image
Foto: Profimedia

Stižu reakcije na intervju Novaka Đokovića

16.2.2022.
18:21
Profimedia
VOYO logo

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković oglasio se ovog utorka po prvi put otkako je deportiran iz Australije. U intervjuu za BBC upitan, među ostalim, bi li zbog svog stava o cjepivu žrtvovao svoj nastup na turnirima kao što su Wimbledon i French Open.

"Da, to je cijena koju sam spreman platiti", rekao je Đoković, misleći na odustajanje od šanse da postane najbolji u povijesti.  Đoković je rekao da ne želi biti povezan s antivakserskim pokretom, ali podržava pravo pojedinca na izbor.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
REKAO JE SVOJE /

Oglasio se čovjek koji je deportirao Đokovića: Sve je zanimao odgovor na goruće pitanje

Image
REKAO JE SVOJE /

Oglasio se čovjek koji je deportirao Đokovića: Sve je zanimao odgovor na goruće pitanje

"Nikad nisam bio protiv cijepljenja, no uvijek sam podržavao slobodu izbora onog što stavljaš u svoje tijelo. Principi donošenja odluka o mom tijelu važniji su od bilo koje titule ili bilo čega drugog. Pokušavam biti usklađen sa svojim tijelom koliko god je moguće”, poručio je Đoković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov intervju glasno je odjeknuo, a reagirala je i bivša američka tenisačica, a danas analitičarka Pam Shriver. Nekadašnja treća tenisačica svijeta poručila je kako bi netko iz Srbije ozbiljno trebao porazgovarati s njim. 

Hoće li se cijepiti?

"Vjerujem  da bi prava osoba od povjerenja, koja je stručnjak za znanost i medicinu, a vjerojatno bi morala biti iz Srbije, mogla sjesti i pokazati Novaku, odnosno da ga provede kroz sve korake koje znanost i medicinu čine pouzdanim i sigurnim.  Njegova odluka je užasna za tenis. Nije dobra niti za njega. Očigledno je da čvrsto stoji iza uvjerenja da bilo što što unese u sebe može povrijediti njegovo tijelo. Bilo je dobro čuti njegovo obrazloženje na neki način, ali to onda postavlja i više pitanja. Najveće od njih je hoće li on zaista imati otvoren um da se cijepi kasnije ako mu dokažu da je cjepivo sigurno", poručila je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković je u siječnju doputovao u Melbourne na prvi ovogodišnji Grand Slam turnir s tvrdnjom da je dobio medicinsko izuzeće za ulazak u zemlju bez cijepljenja pošto se nedavno oporavio od covida-19. 

No australski granični dužnosnici rekli su da Đoković ne ispunjava uvjete da ga se izuzme od strogih pravila cijepljenja pa mu je ukinuta viza, a njegova žalba je odbijena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom intervjuu od odlaska iz Melbournea, Đoković je rekao da se nada da će se promijeniti pravila cijepljenja i da bi mogao "igrati još puno godina". 

Otvore za ideju cijepljenja

Đoković je rekao da ostaje otvoren ideji da se cijepi u budućnosti "jer svi zajedno pokušavamo pronaći najbolje moguće rješenje za suzbijanje covida-19". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad nisam bio protiv cijepljenja. Shvaćam da globalno svi ulažu velike napore u borbi protiv virusa i, nadajmo se, da se da će uskoro doći kraj virusu."

Dodao je da je "žalostan" zbog događaja u Australiji gdje je proveo nekoliko dana u pritvoru u ozloglašenom hotelu za imigrante. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvarno sam bio tužan i razočaran načinom na koji je sve završilo za mene u Australiji", rekao je Đoković. "Nije bilo lako."

"Razlog moje deportacije iz Australije bio je taj što je ministar za imigraciju iskoristio svoje diskrecijsko pravo da mi poništi vizu na temelju percepcije da bih mogao stvoriti neki antivakserski osjećaj u zemlji ili gradu, s čime se potpuno ne slažem."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo