VRIJEME JE ZA BUĐENJE / Ozbiljan problem hrvatskog nogometa: Hrvati ispadaju a prolaze Maltežani, Latvijci i klub iz druge švicarske lige

Image
Foto: Grafika RTL.hr

Moramo početi ostvarivati dobre rezultate u Europi jer kako stvari stoje, Dinamo neće moći sve sam

12.8.2022.
12:07
Grafika RTL.hr
VOYO logo

Hrvatski predstavnici i ove godine su podbacili u kvalifikacijama europskih natjecanja, svaka sezona je iznimno bitna zbog skupljanja bodova za ligu te poboljšavanja vlastitog koeficijenta.

Image
ZANIMLJIVA PRIČA /

Hajdukov sljedeći suparnik u play-offu je poznat kao Žuta Podmornica: Evo kako su dobili to ime

Image
ZANIMLJIVA PRIČA /

Hajdukov sljedeći suparnik u play-offu je poznat kao Žuta Podmornica: Evo kako su dobili to ime

Dinamo i Hajduk su za sada odradili dobar posao ulaskom u play-off, hrvatski prvak će za ulazak u Ligu prvaka odmjeriti snage s norveškim Bodo/Glimtom, dok će Bijeli pokušati izboriti skupine Konferencijske lige čudom protiv Villarreala. Ozbiljan problem našeg nogometa je Europa, liga je "nikad jača", no naši klubovi kao da imaju neku ručnu pa sve ostane na Modrima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgledno je da će tako biti i ove sezone jer ne možemo računati da će Splićani izbaciti žutu podmornicu koja je u zadnje dvije sezone uspjela osvojiti europsku ligu i doći do polufinala Lige prvaka. Osijek je najviše podbacio, dok Rijeka uvijek prođe što treba, no izvukli su najjačeg suparnika u toj fazi kvalifikacija. Naime samo neki od problema su ti da dok naši predstavnici ispadaju od malteške Gzire, kazahstanskih Tobola i Kizilžara, klubovi iz Norveške, Latvije, Sjeverne Irske, Malte i druge Švicarske lige prolaze svoja pretkola i skupljaju bodove.

Lihtenštajnski klub Vaduz, klub koji nema domaće prvenstvo pa se natječe u drugoj švicarskoj ligi je izbacio turskog prvoligaša Konyaspor s ukupnih 5-3. Oni imaju pravo igrati samo pretkolo konferencijske lige jer nemaju svoju ligu. U kvalifikacije za Europu ulazi jedan klub kao pobjednik lihtenštajnskog kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kvalifikacijama se događaju razna iznenađenja, no moramo početi ostvarivati dobre rezultate u Europi jer kako stvari stoje, Dinamo neće moći sve sam..

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo