OVO JE POTPUNO LUDO: / Kinezi snube Rooneyja tjednom plaćom od 700,000 funti

Image
Foto: AFP, OLI SCARFF

Kapetanu Manchester Uniteda i engleske nogometne reprezentacije Wayneu Rooneyju ponuđena je tjedna plaća od nevjerojatnih 700,000 funti za transfer u kinesko nogometno prvenstvo, javlja Metro.

24.12.2016.
11:15
AFP, OLI SCARFF
VOYO logo

Možda i nije najtočnije konstatirati da Rooneyjeva budućnost na Old Traffordu nije obojana svjetlim tonovima, ali da on sam pamti bolje dane u klupskom dresu definitivno je točno. Samo jedan premierligaški gol u 14 ovosezonskih utakmica od kojih mu je menadžer Jose Mourinho mnoge minutažom skratio trenutačna je stvarnost najboljeg strijelca u povijesti engleske reprezentacije.

Ako se to stavi u isti kontekst s činjenicom da u Unitedu igra od 2004. i da je s njim osvojio sve što se osvojiti moglo, Metro zaključuje da bi ovaj 31-godišnjak mogao razmisliti o unosnom ugovoru u manje zahtjevnoj ligi. Postao bi njime daleko najplaćeniji nogometaš svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAJPLAĆENIJI NOGOMETAŠ SVIJETA: /

Oscar u Shanghaiju nadmašuje Messija i Ronalda

Image
NAJPLAĆENIJI NOGOMETAŠ SVIJETA: /

Oscar u Shanghaiju nadmašuje Messija i Ronalda

Daily Mirror, pak, navodi imena klubova koji su zainteresirani za taj transfer, a u pitanju su najbogatiji klub CSL-a Guangzhou Evergrande Taobao, ali i Beijing Guoan. Vijest dolazi samo dan nakon što je u Kinu iz Chelseaja preselio brazilski reprezentativac Oscar za 400,000 funti tjednih primanja, ali i uz podsjetnik da se ondje sprema i Carlos Tevez koji će tjedno zarađivati 615,000 funti.

Unatoč navedenom, teško je vjerovati da bi Rooney mogao prema Kini već u siječnju. Vjerojatno mu je zanimljiviji lov na rekord Sir Bobbyja Charlotna (758 utakmica), sa 249 pogodaka najboljeg strijelca u klupskoj povijesti. Za izjednačavanje te brojke Rooneyju nedostaje samo jedan gol (248 pogodaka u 540 utakmica).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo