OVO JE FASCINANTNO: / Nećete vjerovati koje mjesto drži Leicester na ljestvici plaća

Image
Foto: AFP, BEN STANSALL

Još kratko vrijeme aktualni engleski prvak Chelsea izdvaja najveći novčani iznos za plaće svojih nogometaša. Nadmašio je klub sa Stamford Bridgea u tome Manchester United i Manchester City.

20.4.2016.
7:15
AFP, BEN STANSALL
VOYO logo

Kako je objavio portal Total Sportek, Chelsea će ove sezone za plaće svojih igrača iz klupske blagajne dati 215,6 milijuna funti, što je značajno povećanje u odnosu na sezonu ranije (192,7 milijuna). Chelsea je time prestigao Manchester United koji je uspio smanjiti izdatke za plaće s 215,8 na ovosezonska 203 milijuna funti.

Bournemouth najlošije plaća

Na trećem je mjestu Manchester City, a iza njega slijede Arsenal, Liverpool i Tottenham. Ono što je fascinantno je da je vodeći sastav Premier lige i kandidat za senzacionalni naslov Leicester City tek na 17. mjestu s 48,2 milijuna funti. S druge strane, Aston Villa, koja je i matematički već ispala iz Premier lige po prvi put nakon 1987. godine, nalazi se na 12. mjestu (65,1 milijun).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot/Total Sportek

Koliko premierligaški klubovi izdvajaju za plaće?

Tek neznatno više za plaće izdvaja West Ham našeg Slavena Bilića (69,5 milijuna), a na visokom sedmom mjestu je Newcastle (75,8 milijuna) koji je pretposljednji i grčevito se bori za ostanak. Najmanje svoje igrače plaća Bournemouth (25 milijuna) koji je praktički već osigurao ostanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo