OVAKO IGRA NAJBOLJI IGRAČ NA SVIJETU: / Onda kad je to Argentini trebalo, Messi je briljirao onako kako to samo on zna

Image
Foto: AFP

Prije tri godine Lionel Messi i Argentina igrali su finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu, držali nulu protiv Njemačke do 113.

11.10.2017.
8:36
AFP
VOYO logo

U vječnim i beskorisnim usporedbama o najboljim nogometašima svih vremena Messi je tako ostao u poretku iza Pelea jer Svjetsko prvenstvo, tvrde oni koji takve usporedbe vole, konačna je nagrada koja mora biti osvojena da bi se mogao napraviti korak prema više na toj imaginarnoj ljestvici. Tri godine kasnije, drama u Argentini i prijetnja da viceprvak sljedeću svjetsku nogometnu smotru neće niti vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plesali su Argentinci tango na rubu provalije, 90 minuta prije kraja kvalifikacija zauzimali mjesto ljestvice koje ne vodi u Rusiju sljedeće godine, a minutu nakon početka ogleda u Ekvadoru i gubili 0-1 od domaćina. Sve je mirisalo na propast, no tako nije mislio on sam.

Messi je u noći na srijedu opet odigrao najbolje kad je to bilo najpotrebnije, postigao hat-trick i odveo Argentinu na Mundijal na kojem će ponovno imati šansu za 'borbu' s Peleom i onima koji smatraju da mu zlato sa Svjetskog prvenstva treba da bi bio smatran najboljim svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 'biti ili ne biti' utakmicu za Argentinu, Messi je postigao svoj prvi hat-trick ikad kroz kvalifikacijske oglede za SP, a nevjerojatni 44. ukupno u karijeri. Od te brojke 39 ih otpada na učinak u dresu Barcelone, pet ih je utrpao za Argentinu, niti jedan od njih, vrlo vjerojatno, nije bio važniji od ovog. Za Argentinu je njen najbolji strijelac svih vremena trenutačno na brojci od 61 pogotka u 122 utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova forma u kalendarskoj godini? Ukupno 49 utakmica i isto toliko pogodaka. Izvedba u posljednjem izlasku na travnjak? Provjerite sami:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo