Očekivani sastav / Ovako će Bjelica napasti Viktoriju: Vraća se Dinamov europski junak, mora odlučiti tko će na beka

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Nenad Bjelica poznat je po tome da nikad ne najavljuje svoj početni sastav uoči utakmice

21.2.2019.
11:21
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Stigao je velik dan za Dinamo, ali i za hrvatski nogomet. Dugo već nije neki naš klub dočekao proljeće u Europi, a momčad Nenada Bjelice ima priliku i značajno ga produžiti. 

Modri večeras na punom Maksimiru hvataju zaostatak od jednog gola, aii sa zabijenim golom u gostima rezultat 1:0 vodi ih u osminu finala Europske lige, dok ih pobjeda od 2:1 vodi u produžetke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nenad Bjelica poznat je po tome da nikad ne najavljuje svoj početni sastav uoči utakmice. Ipak, neke informacije su poznate pa se početni sastav protiv Plzena na Maksimiru može pretpostaviti.

Večeras sigurno neće nastupiti Mario Gavranović koji se uči s ozljedom i Petar Stojanović koji je u prošloj utakmici dobio žuti karton pa će odraditi kaznu. Pitanje prvog napadača Bjelica će lako riješiti uvođenjem i više nego dostojne zamjene - Bruna Petkovića. Ako "zaškripi", može se Bjelica okrenuti i srpskom napadaču Komnenu Andriću koji je ove zime stigao u klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je pozicija desnog beka kritična. Iako je Stojanović dobio puno kritika za svoj nastup u Češkoj, ipak je on standardan na toj poziciji. U prošlom kolu protiv Slaven Belupa na njegovoj je poziciji igrao Iranac Sadegh Moharrami pa je za očekivati da će i večeras nastupiti na tom mjestu. Nije na toj poziciji isključen ni Mario Šitum, a može se Bjelica odlučiti i na neku varijantu igre s tri obrambena da bi "pobjegao" od bekovskih problema.

Odlična vijest za Dinamo je povratak Izeta Hajrovića koji nije igrao u Češkoj. Hajrović je u Dinamovim europskim utakmicama zabio šest golova i upisao tri asistencije i večeras će biti veliko pojačanje, a možda i presudan za prolazak Dinama u osminu finala Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivani sastav Dinama za večeras je: Livaković na vratima, Leovac, Theophile-Catherine, Dilaver, Moharrami u obrani, Gojak, Ademi i Olmo u veznom redu, Hajrović, Oršić i Petković u napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo