OTKRIVEN GLAVNI RAZLOG REALOVA PONORA: / Nevjerojatan propust na početku sezone uzeo je danak

Image
Foto: AFP

Madriđani su trenutačno četvrta momčad španjolskog prvenstva.

18.12.2018.
10:57
AFP
VOYO logo

Aktualni europski i svjetski prvak Real Madrid cijelu se sezonu muči s lošom formom. Uoči nastupa na Svjetskom klupskom prvenstvu iz njihovom kampa stigla je vijest o ozljedi Asensija. Upravo u problemima s ozljedama mnogi vide pravi razlog zbog kojeg su Madriđani sjena one momčadi koja je pod ZinedieneomZidaneom došla do tri naslova pobjednika Lige prvaka zaredom.

U proteklih šest mjeseci Real su poharale ozljede. Čak 17 igrača bilo je ozlijeđeno barem jendom. Među njima su Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Casemiro, Kroos, Bale, Benzema, Isco, Odriozola, Sergi Reguilon, Asensio, Nacho, Keylor Navas, Jesus Vallejo, Mariano Diaz i Kiko Casilla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo šestorica bez ozljeda

Samo njih šestorica tako su zaobišli zdravstveni problemi. To su Ceballos, Courtios, Lucas Vazquez, Fede Valverde, Marcos Llorente, Vinicius i Modrić, što je nevjerojatno s obzirom da se u Madrid vratio nakon iscrpljujućeg nastupa u Rusiji.

Image
Foto: AFP, OSCAR DEL POZO

Gareth Bale

Ovo je samo jedan od razloga koji može pojasniti Realovu lošu fomru, ali činjenica je da su neki igrači prisiljeni zaigrati iako nisu na 100 posto što se da primijetiti po njihovoj igri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagađa se da se razlog tolikom broju ozljeda krije u pripremama za novu sezonu pod Julenom Lopeteguijem. Pisalo se da su igrači više radili na taktici nego na fizičkoj spremni. Posljedica toga su česte ozljede mišića koje dolaze zbog nepripremljenosti za velike izazove.

O tome je progovorio Santiago Solari nakon što je preuzeo prvu momčad. Tada je rekao da su igrači nisu spremni i da će biti bolji kada dođu u optimalnu formu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo