SAVRŠENO OTVARANJE / Osijek 'razbio' Slaven Belupo u prvoj utakmici na najmodernijem hrvatskom stadionu

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Posljednji put Osijek je šest golova u prvenstvu zabio u prosincu 2018. u 6-0 pobjedi protiv Intera iz Zaprešića, a otkako je hrvatske državne samostalnosti, bijelo-plavi su najuvjerljiviju pobjedu ostvarili na gostovanju kod Radnika u sezoni 1993/94. pobijedivši sa 7-0

22.7.2023.
23:08
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Osijeka nisu mogli poželjeti ljepši ulazak u sezonu i otvaranje novog stadiona. U susretu 1. kola HNL-a pred više od 9.000 gledatelja na novoj Opus Areni deklasirali su Slaven Belupo sa 6-1.

Ramon Mierez se u 4. minuti upisao kao prvi strijelac na novom stadionu, a golove za Osijek zabili su i Mijo Caktaš (19), Kristijan Fućak (36), Darko Nejašmić (64), Domagoj Bukvić (72), te Kristijan Lovrić (83), dok je za goste zabio Ante Crnac (29).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji put Osijek je šest golova u prvenstvu zabio u prosincu 2018. u 6-0 pobjedi protiv Intera iz Zaprešića, a otkako je hrvatske državne samostalnosti, bijelo-plavi su najuvjerljiviju pobjedu ostvarili na gostovanju kod Radnika u sezoni 1993/94. pobijedivši sa 7-0.

Bio je to povijesni dan za Grad Osijek, ali i za istoimeni nogometni klub. Nakon što je više od 45 godina igrao na stadionu Gradski vrt, Osijek se preselio na Opus Arenu, novi i najmodernijih stadion u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi stadion na Pampasu ima 13.005 natkrivenih sjedećih mjesta uz 454 VIP mjesta, te devet Sky Boxseva i jedini je potpuno natkriveni stadion u Hrvatskoj pa kiša koja je padala cijelo vrijeme nije smetala navijačima.

Uz one uobičajene, nogometne, sadržaje, poput svlačionica, te prostorija za terapije i medicinske tretmane i fitness centra, na stadionu će biti i 13 dvokrevetnih soba za igrače, restoran kapaciteta 203 mjesta i hospitality koji će za razne događaje moći ugostiti do 500 osoba.ri izgradnji stadiona posebno se vodilo računa da se zadovolje standardi UEFA 4 kategorije, a stadion će imati 890 parkirnih mjesta, 244 mjesta za osobe s invaliditetom, 90 novinarskih pozicija…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radovi na izgradnji novoga stadiona započeli su u ljeto 2018. godine, a završetak izgradnje produžio se do proljeća 2023. godine.

Na otvaranju svog novog doma, Osijek je fantastičnom predstavom deklasirao goste iz Koprivnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počelo je sjajno za domaćine, već u 4. minuti Osijek je poveo, a prvi pogodak na novom stadionu postigao je Ramon Mierez. Korner je iz desnog kuta izveo Petar Pušić, vratar Slaven Belupa Ivan Sušak je loše reagirao, ispustio je loptu, što je Mierez iskoristio pogodivši iz blizine za vodstvo.

U 13. minuti je moglo biti i 2-0. Mierez je "slomio" suparničkog braniča i odlično pucao, ali je Sušak je ovom prilikom sjajno intervenirao i loptu odbio u vratnicu. Furiozno otvaranje domaćina rezultiralo je i drugom golom u 19. minuti. Šime Gržan je s desne strane proigrao Miju Caktaša, koji je ušao u kazneni prostor i onda krasno naciljao gornji kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gostujući trener Nizozemac Ricardo Moniz je već u 26. minuti napravio dvije zamjene, a samo tri minute kasnije gosti su smanjili. Bila je to lijepa kontra, Arber Hoxha je probio po lijevoj strani, uposlio Antu Crnaca koji je zabio za 2-1.

No, kratko je trajala radost gostiju. U 36. minuti Kristijan Lovrić je iz prekida ubacio loptu u šesnaesterac, skočio je Fućak i glavom loptu proslijedio u lijevi kut za 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je u prvih 10 minuta nastavka imao tri lijepe, no Sušak je obranio udarce Lovrića u 47. minuti i Pušića minutu kasnije, dok je Caktašov udarac završio preko gola.

Golijada se nastavila u 64. minuti kada je Nejašmić natrčao na odbijanac i sa desetak metara neobranjivo poslao loptu u desni gornji kut. Osam minuta kasnije već je bilo 5-1, a pogodak je nakon lijepe akcije zabio Bukvić kojeg je petom uposlio Caktaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među strijelce se u 83. minuti upisao i Lovrić. Izborio se za loptu ispred kaznenog prostora, ušao s njom u šesnaesterac, potom pretrčao Boseca i kroz noge Suška zabio za uvjerljivih 6-1.

Gosti su u 88. minuti mogli barem malo ublažiti poraz, no Hoxha je iz kaznenog udarca pogodio okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom subotnjem susretu Rijeka je na Rujevici pred 5.000 gledatelja opravdala ulogu favorita pobijedivši novog provoligaša Rudeš sa 4-0

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo