PRIČA SE ZAHUKTAVA / Osijek ne želi platiti Bjelici, a on njima oprostiti ni jedan cent: Ova sapunica ide na sud

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ova priča bi mogla dobiti kraj, kakav ne žele ni Osijek, ali ni Bjelica

3.9.2022.
17:41
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Suradnja između Osijeka i Nenada Bjelice je nedavno završila, no što više vrijeme odmiče u javnost će curiti razne priče. Jedna kaže kako je predsjednik Uprave Nogometnog kluba Osijek gospodin Ferenc Sakalj uručio otkaz Nenadu Bjelici. To bi značilo kako su Osječani prekinuli suradnju zbog koje će po stavci koja stoji u ugovoru morati isplatiti ostatak plaće legendi kluba koju su neočekivano potjerali nakon pobjede protiv Hajduka.

Image
ŠTO DALJE? /

Nenad Bjelica pobijedio protiv Hajduka, a klub mu podmetnuo bananu: Evo što kažu navijači Osijeka nakon otkaza

Image
ŠTO DALJE? /

Nenad Bjelica pobijedio protiv Hajduka, a klub mu podmetnuo bananu: Evo što kažu navijači Osijeka nakon otkaza

Osijek kalkulira

Spominjao se Goran Tomić kao nasljednik Nenada Bjelice, no iako su obje strane pristale stižu informacije kako je Rijeka bivšem treneru u raskidu ugovora ugradila pravilo koje kaže da do 31. prosinca ove godine Tomić ne može sjesti na klupu nekog drugog HNL kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će za kormilo Bijelo-plavih u nastavku sezone sjesti Austrijanac Rene Poms koji je posljednji put samostalno radio kao trener 2013. godine. Nakon toga se pridružio Nenadu Bjelici te mu bio prvi pomoćnik u bečkoj Austriji, Speziji, Lech Poznanju, zagrebačkom Dinamu, a posljednje dvije godine i u Osijeku.

Bjeličin pomoćnik je novi trener na klupi Osijeka, a on je potjeran? Kako i zašto? Iz grada na Dravi ciljaju na to da će stručni stožer sam podnijeti ostavku zbog toga što nema Bjelice pa da i oni moraju isplatiti dio odštete klubu. Rastanak Osijeka i Bjelice nije bio lijep, no to nije kraj ove sapunice u Gradskom vrtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne žele platiti Bjelici

Odšteta na koju Bjelica ima pravo po ugovoru iznosi oko 1,4 milijuna eura, a u Osijeku su odlučili da to neće isplatiti ono što su dogovorili s Bjelicom kad se vratio u klub. Tako će o ovom slučaju odlučivati Arbitražni sud. Smatraju da ne trebaju platiti ništa po pravilniku o statusu trenera HNS-a u kojem piše sljedeće: "Kad postoji opravdani razlog svaka strana može raskinuti ugovor bez plaćanja naknade", pišu Sportske Novosti.

Za Bjelicu smatraju da je opstruirao rad kluba, odbijajući komunikaciju s direktorom i članom Uprave Vladimirom Čoharom kojeg je više puta javno prozivao te da je svojim medijskim istupima nanio štetu ugledu kluba na što je on često govorio da sve mora sam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova priča bi mogla dobiti kraj, kakav ne žele ni Osijek, ali ni Bjelica. Hrvatski prvoligaš će vrlo vjerojatno morati isplatiti Bjelici i zadnju lipu, dok legendi kluba sigurno nije lako kad shvati da će izvući veliku količinu novaca iz samog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo