Konferencijska liga /

Osijek sjajno otvorio sezonu: Bijelo-plavi na krilima Miereza utrpali Livadiji pet komada

Image
Foto: Borna jaksic/PIXSELL

Tijek dvoboja drugog pretkola Konferencijske lige između Osijeka i Levadije mogli ste pratiti na portalu Net.hr

25.7.2024.
18:57
Borna jaksic/PIXSELL
VOYO logo

Osijek - Levadia

5-1

Osijek: Čavlina; Guedes, Jelenić, Mkrtchyan, Jurišić; Soldo, Jugović, Nejašmić; Pušić, Mierez, Matković

Levadia: Valnner; Tur, Heitor, Peetson, Fomba, Yakovlev; Pedro, Mavretič, Ainsalu, Musaba; Felicio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Počinju kvalifikacije /

Lov na Europu: Hajduk na rasprodanome Poljudu, novo lice Osijeka, Rijeka u gostima

Image
Počinju kvalifikacije /

Lov na Europu: Hajduk na rasprodanome Poljudu, novo lice Osijeka, Rijeka u gostima

Osijek je u četvrtak na Opus Areni u prvoj utakmici 2. pretkola Konferencijske lige 'potopio' Levadiju rezultatom 5-1 i povećao svoje šanse za odlaskom u 3. pretkolo gdje će ga vrlo vjerojatno čekati azerbajdžanska Zira koja je u prvom susretu rezultatom 4-0 deklasirala slovačku Dunajsku Stredu.

Tekla je utakmica mirno sve do 8. minute kada je Ioan Yakovlev ostao sam ispred Čavline i pospremio loptu u gol Osječana. Međutim, odmah je u kontra napadu samo minutu kasnije smirio paniku Ramon Mierez koji je nakon duge lopte Čavline s ruba jedanaesterca zatresao mrežu Estonaca. Opet su Bijelo-plavi zaprijetili Valnneru u 13. minuti, ali je obrana Levadije to očistila. Mierez je ponovno usrećio navijače na Opus Areni kada je iskoristio grešku braniča Levadije u 18. minuti i ponovno zabio za vodstvo Osijeka. U nastavku utakmice Bijelo-plavi su jednostavno bili bolji, a Mierezu nije trebalo niti pola sata za hat-trick jer je već deset minuta nakon drugog gola Estoncima zabio i treći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Estonci uopće nisu imali rješenje za Osječane, pa su ih Bijelo-plavi kaznili opet u 35. minuti kada je Mierez sudjelovao i u asistenciji za gol. Položio je loptu za Guedesa koji je silovito pucao u vratara Levadije, ali on nije ni stigao izreagirati. Novu je priliku imao Osijek u 43. minuti, ali je Pušić prejako puknuo loptu koja je zatim otišla preko gola.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/4dd3526c-4ab7-11ef-a833-72780b90502a/original

Drugi dio utakmice bio je miran sve do 53. minute kada su Estonci prvi puta, nakon gola, opasno zaprijetili vratima Osijeka, ali je Čavlina to bez većih problema obranio. Razbudili su se malo Igrači Levadije, ali većih prilika nije bilo, međutim na mirnu utakmicu odgovorili su Bijelo-plavi koji su do novog, petog, pogotka došli u 68. minuti kada je Pušić smirio loptu za Bukvića koji je loptu s lakoćom pospremio loptu u gol. Samo tri minute kasnije Osječani su se ponovno našli pred golom Levadije, ali je to obrana Estonaca očistila. Imala je Livadija odličnu priliku doći do novog pogotka u 84. minuti, ali je lopta otišla pokraj gola. Nisu se Bijelo-plavi smirili ni u 94. minuti kada je Pušić ponovno zaprijetio vratima Levadije, ali je lopta otišla malo iznad gola.

Osijek će ako izbaci Levadiju u trećem pretkolu vrlo vjerojatno ići na azerbajdžansku Ziru koja je u prvom susretu rezultatom 4-0 deklasirala slovačku Dunajsku Stredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo