Počinju kvalifikacije /

Lov na Europu: Hajduk na rasprodanome Poljudu, novo lice Osijeka, Rijeka u gostima

Image
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Sitno se broji do prvih kvalifikacijske utakmice hrvatskih klubova za plasman na europska natjecanja

25.7.2024.
15:17
Zvonimir Barisin/PIXSELL
VOYO logo

U četvrtak navečer počinje lov hrvatskih klubova na Europu. Hajduk, Osijek i Rijeka započet će svoje kvalifikacijske utakmice za Konferencijsku odnosno Europa ligu.

Image
Napad na Europu /

Euforija trese Split: Poljud je rasprodan, očekuje se paklena atmosfera

Image
Napad na Europu /

Euforija trese Split: Poljud je rasprodan, očekuje se paklena atmosfera

Rijeka od 19 h igra kod rumunjskog Corvinula gdje će odigrati prvu utakmicu drugoga kola kvalifikacija Europske lige. Sopić ima drugačiji sastav nego prošle sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedostaju ključni igrači popt Marka Pjace i Nediljka Labrovića koji su ostvarili transfere u Dinamo odnosno Augsburg. Također nedostajat će Lindon Selahi koji neće konkurirati sastavu zbog ozljede.

Također su oči uprte u Marca Pašalića kojega se ovih dana povezuje s Dinamom. Izostavljanje Pašalića iz početne postave svakako bi značilo da su pregovori na Maksimiru u punome jeku. Sopić je najavio promjene kod određenih stvari, rekao je samo da pričekamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk i Osijek svoju prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu odigrat će na domaćem terenu. Osijek od 20h ugošćuje estonsku Levadiju na Opus Areni, dok Hajduk dočekuje Torshavn na rasprodanom Poljudu.

Osijek će izaći na teren u nekome novome ruhu. Bit će to test za novoga mladog trenera Federica Coppotellija. Bit će to utakmica prezentacije za neka nova pojačanja Osijeka poput Nikole Čavline, Luke Jelinića i Brazilca Pedra Lime.

Hajduk na prepunome Poljudu dočekuje liliputance s Farskih otoka. Ipak novi trener Gennaro Gattuso svjestan je kako i Torshavn može zaprijetiti jer povijest je pokazala da je Hajduk znao kiksati u Europu protiv potpunih autsajdera. Zato je talijanski strateg u najavi utakmice bio oprezan.

Novo veliko pojačanje Ivan Rakitić čekat će još za svoj debi na Poljudu. Neće igrati ni Niko Sigur i Aleksandar Trajkovski zbog ozljede, a vjerojatno neće nastupiti ni novopridošli Gambijac Bamba Sanyang. Utakmica je na rasporedu u 21 h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 19
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo