POVRATAK MISLAVA /

Oršić ponovno među Vatrenima: 'Potpuno sam zdrav, ubrzo će i golovi!'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

'Prošle sezone imao sam problema s petama, sad je sve iza mene'

8.10.2024.
18:58
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska reprezentacija okupila se u ponedjeljak u Zagrebu i priprema se za još jedan mini ciklus u sklopu Lige nacija.

Image
POTEZ ZA DIVLJENJE /

UEFA se naklonila igraču Dinama: 'Ovako izgleda sabranost'

Image
POTEZ ZA DIVLJENJE /

UEFA se naklonila igraču Dinama: 'Ovako izgleda sabranost'

Vatreni će u subotu na Maksimiru igrati protiv Škotske, a onda u utorak gostovati kod Poljske. Susret su na današnjoj press konferenciji najavili Kristijan Jakić i Mislav Oršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponovno na Maksimiru. Dinamo je klub koji mi je puno dao i koji me prezentirao na svjetskoj sceni, omogućio mi transfer u Bundesligu, što je san većine igrača. Imam samo šest utakmica za rešprezentaciju iako sam debitirao prije tri godine , ali još sam mlad dečko, a mi smo u veznoj liniji imali tri najbolja igrača na svijetu. Čekao sam svoju priliku, u nekim situacijama sam je dobivao, u nekim ne. Mene osobno ispunjava samo i da sam u krugu reprezentacije, to mi je ponos", rekao je Jakić te dodao par riječi o svojoj poziciji na terenu u novom sustavu:

Jakić o svojoj poziciji

"Dugo vremena to nisam igrao, još od Frankfurta, tamo sam na toj poziciji odigrao desetak utakmica, no mislim da sam defenzivno odradio korektnu utakmicu, a ofenzivno to uvijek može bolje", pojasnio je Jakić pa se dotaknuo i mladih nada Vatrenih:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U reprezentaciji kad-tad mora doći smjena generacija, to su već sad jako dobri igrači, pogotovo Luka Sučić kad je otišao u španjolsku ligu, bio je već prvi mjesec igrač mjeseca."

Osvrnuo se i na svoju sezonu.

"Ozlijedio sam se uoči prve utakmice. Nisam baš igrao, ali sada sam fit i igram po 90 minuta. Imali smo svojih faza, nije dobro išlo, ali prošla utakmica je to sve naplatila."

Par riječi o Škotskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobili smo ih jednom. Bit će jako teška utakmica, defenzivno su orijentirani i čvrsti, puno trče. Vjerujem u ovu ekipu, imat ćemo par dana više treninga da se uigramo. Igramo kući i nadam se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat. Uvijek igram na pobjede, nadam se da ćemo pobijediti i da izborimo prvu ili drugu poziciju da idemo dalje", poručio je Jakić nakon kojeg je riječ dobio i Oršić, prvi put natrag među Vatrenima od ožujka 2023. godine.

"Uvijek je lijepo vratiti se na Maksimir i u reprezentaciju. Drago mi je što sam tu", rekao je u uvodu Mislav koji je posljednji gol za reprezentaciju dao protiv Maroka na SP-u 2022. godine u utakmici za broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čini se davno, moj zadnji gol, nadam se da ću se brzo vratiti u tu formu kao što sam tada igrao. Radim naporno svaki dan. Doma čuvam medalju, na sigurnom je."

Oršić komentirao i Bjelicu

O atmosferi u Trabzonsporu.

"Malo nam je turbulentno počelo, nismo najbolje igrali, ispali smo iz Europe. Nismo gubili, ali nismo ni pobjeđivali. Stvorilo se nezadovoljstvo navijača, nadam se da ćemo se uspjeti pripremiti u sljedećem ciklusu i da se vratimo gdje nam je mjesto. Ja se polako vraćam nakon onog lošijeg starta i manje minuta na početku, igram sve više. Želim tako nastaviti, kada se spremim, doći će golovi i asistencije. Potpuno sam zdrav. Prošle sezone imao sam problema s petama, sad je sve iza mene."

Protiv Škotske je uvijek čvrsto i tvrdo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek su teške utakmice protiv takvih momčadi, dobro se brane i čekaju kontru da nas ugroze, morat ćemo se pripremiti na to. Siguran sam da će izbornik i stožer to analizirati."

Kometirao je kratko i povratak Bjelice u Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledao sam protiv Monaca, igrali su super, šteta što nisu pobijedili. Ništa do njihovog gola nije upućivalo da ih mogu ugroziti. Igraju super i na pravom su putu da budu prvaci."

POGLEDAJTE VIDEO: Pletikosa otkrio hoće li Dalić aktivirati preptoziv Hajdukovom Prpiću

Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo