OMJER SNAGA IZRAŽEN NOVCEM: / Modriću je pala cijena, ali Hrvatska je i dalje puno, puno vrednija od Islanda

Image
Foto: AFP

Zbroj vrijednosti svih igrača hrvatske reprezentacije iznosi 364 milijuna eura

25.6.2018.
10:55
AFP
VOYO logo

Vrijednost hrvatske nogometne reprezentacije prema podacima portala Transfermakt iznosi 364 milijuna eura, znatno više no što je novcem izražena vrijednost njenog sljedećeg suparnika. Prema istom izvoru zbroj vrijednosti svih islandskih igrača koji nastupaju na Svjetskom prvenstvu iznosi 76 milijuna eura što ih svrstava na 25. mjesto na ljestvici vrijednosti. Hrvatska je prema istom kriteriju na desetoj poziciji.

Najkuplji Islanđanin je Evertonov vezni nogometaš Gylfi Sigurdsson vrijedan 30 milijuna eura, dok granicu od 10 milijuna eura hvataju još upravo toliko vrijedni napadač Augsburga Alfred Finnbogason i krilni igrač Burnleyja Johann Berg Gudmundsson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić, Perišić, Kovačić...

Dvije pobjede na svjetskoj smotri podigle su vrijednost nogometaša hrvatske reprezentacije s oko 350 na 364 milijuna eura (uračunata je i vrijednost Nikola Kalinića u visini od 14 milijuna eura).

Najskuplji igrač Vatrenih je Ivan Rakitić čija je vrijednost procijenjena na 50 milijuna eura, što je deset milijuna eura više u odnosu na 'težinu' Ivana Perišića. Mateo Kovačić vrijedan je 30 milijuna eura, tri više od Andreja Kramarića i Marcela Brozovića i pet više u odnosu na Šimu Vrsaljka i Luku Modrića kojem je cijena, objavljena krajem svibnja, u odnosu na prethodno izdanje ljestvice vrijednosti pala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo