OLIĆ OTVORIO DUŠU NIJEMCIMA: / Pričao im o finalu SP-a, najvećem razočaranju u karijeri, Kovaču, a jedna im stvar nikako nije bila jasna

Image
Foto: Screenshot

Bivši napadač umirovio se 2017. i do tada živi u Hamburgu

23.4.2019.
21:44
Screenshot
VOYO logo

Legendarni hrvatski napadač Ivica Olić otvorio je dušu u razgovoru za njemački Goal. Aktualni pomoćnik Zlatka Dalića progovorio je kako je doživio nastupe reprezentacije u Rusiji, posvetio je vrijeme Niki Kovaču i Bayernu, a posebno je privukao pažnju izjavom o tome zašto je Hrvatska toliko uspješna u sportu.

"U finalu smo mogli izgubiti jer smo već do tada postigli više nego što je itko očekivao. Prvo poluvrijeme bilo je naših najboljih 45 minuta na turniru. Imao sam osjećaj da nas se Francuzi plaše, a onda je došao nepostojeći penal i poveli su 2-1. To nas je uništilo. Sudac je deset puta pregledavao snimku. Nije bio siguran, ali danas sigurno shvaća da je pogriješio. Sudac je odlučio pobjednika", kazao je Olić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je da nije mogao spavati nakon tog finala, ali i da nije mogao sanjati kakav će doček imati.

Doček iz snova

"Svi su bili na ulicama, od beba do 90-godišnjaka. To su mi definitivno najdraže uspomene u životu. Gdje god od tada putujem, od Francuske, Italije, Njemačke, ljudi mi govore da su fanovi Hrvatske. Razvili smo simpatije kod milijuna ljudi", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim putem ispričao je da je on najveće razočaranje doživio u četvrtfinalu Eura 2008. kada su Vatreni poslije penala ispali do Turske.

"Klasnić je zabio u 119., a onda su oni odmah izjednačili. To mi je bio najgori trenutak u karijeri. Uvjeren sam da smo mogli do naslova. Posije toga nisam mjesec dana mogao gledati nogomet. Mrzio sam sve što je imalo veze s nogometom. Nikad se prije tako nisam osjećao", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Zagreb: Hrvatska reprezentacija odradila trening 20.03.2019. , Zagreb - Na stadionu Maksimir odrzan je trening hrvatske nogometne reprezentacije uoci kvalifikacijskih utakmica za Euro 2020 protiv Azerbejdzana i Madjarske.Ivica Olic, Dejan Lovren, Zlatko Dalic. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Potom je upitan o impresivnim uspjesima Hrvatske u raznim sportovima iako zemlja ima samo četiri milijuna stanovnika.

"U stvari to je čudo, ali tamo je sve moguće. Imamo olimpijske pobjednike u skijanju iako snijega imamo možda mjesec dana u godini. Možda su samo naši geni posebni. Borbeni smo po prirodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je i zato što nemamo dobre uvjete u Hrvatskoj", kazao je Olić, a uslijedilo je pitanje na što točno misli.

Osuđen na samog sebe

"Do 16. godine igrao sam na ulici i nitko me nije naučio ništa. Morao sam se sam snalaziti. Međutim, danas su uvjeti u Hrvatskoj bolji, ali su neusporedivi s onima u Njemačkoj. Tu su umjetni travnjaci na svakom kutku, a u Hrvatskoj tu i tamo", kazao je i poručio da ne zavidi današnjoj djeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, upitan je tko je nasljednik Marija Mandžukića u reprezentaciji.

"Nažalost, nemamo napadača koji mu je blizu po kvaliteti. Testiramo Kramarića i Rebića, ali oni nisu prave devetke. U zadnje su vrijeme Ivan Santini i Bruno Petković dobili priliku", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Kovaču

Naveo je i da bi želio biti trener u Bundesligi, ali da je to teže nego igrati u toj ligi. Potom je došlo pitanje o Kovaču.

"Niko zaslužuje biti trener Bayerna. Uvjeren sam da će osvojiti puno trofeja u idućih nekoliko godina. S Frankfurtom je uspio gotovo nemoguće. Bili su u kaosu kao Hamburg kad je došao, a napustio ih je kao osvajače Kupa. Niko je Nijemac u hrvatskoj koži. I kao igrač je bio pravi profesionalac. Mislim da nikada u karijeri nije zakasnio. Dok smo bili u reprezentaciji morali smo u krevet u 23:00, a on je tamo bio u 22:55. Svi su ostali interpretirali vrijeme po svom", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo