ZANIMLJIVI KRITERIJI / Dalić ga izbacio iz reprezentacije, a Argentinci tvrde da je jedan od najboljih iz bivše Jugoslavije

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Još od odlaska legendarnog Darija Srne, Šime Vrsaljko bio je desni bek hrvatske nogometne reprezentacije i sve donedavno bio je nezamjenjiv. Međutim, Vrsaljka već neko vrijeme nema u reprezentaciji i njegovu poziciju preuzeo je Josip Juranović

19.11.2021.
9:30
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Kako još uvijek traje reprezentativca stanka, poznati argentinski sportski list Ole odlučio se malo poigrati s imaginarnim nogometnim postavama. Argentinci su odlučili napraviti idealan sastav igrača iz bivše Jugoslavije.

Svoju poziciju na golu dobio je Jan Oblak, u obrani su se našli Nikola Milenković, Stefan Savić, Aleksandar Kolarov i Šime Vrsaljko. U veznom redu su Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović i Sergej Milinković-Savić, a u napadu su razložili opcije i objasnili da između njih i nema neke razlike. Tu su Edin Džeko, Dušan Tadić, Ivan Perišić, Dušan Vlahović, Stevan Jovetić i Luka Jović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznenađuje pomalo izbor Šime Vrsaljka u tu postavu, pogotovo jer ne igra za reprezentaciju Hrvatske, no postoji navodno dobar razlog zbog kojeg ga Dalić u posljednje vrijeme ne zove.

Image
POKAZAO VELIČINU /

Brozović neuobičajenim potezom ostavio talijanskog novinara u nevjerici: 'Ti si stroj'

Image
POKAZAO VELIČINU /

Brozović neuobičajenim potezom ostavio talijanskog novinara u nevjerici: 'Ti si stroj'

Sukob s izbornikom Dalićem

Još od odlaska legendarnog Darija Srne, Šime Vrsaljko bio je desni bek hrvatske nogometne reprezentacije i sve donedavno bio je nezamjenjiv. Međutim, Vrsaljka već neko vrijeme nema u reprezentaciji i njegovu poziciju preuzeo je Josip Juranović, a nadolazi i Josip Stanišić, pa se čini da Šime vjerojatno više neće biti na Dalićevu popisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je uveo novu politiku i sada zove samo igrače koji igraju u klubovima i još k tome moraju biti u dobroj formi, a Vrsaljko to nije. No, otkriveno je sada kako su Dalić i Vrsaljko imali mali konflikt i to na Europskom prvenstvu prošloga ljeta. Uoči utakmice trećeg kola protiv Škotske, Dalić je odlučio staviti Juranovića, a ne Vrsaljka i Šimi je to zasmetalo.

Sportske novosti tvrde da je sukob izgledao ovako. "Ti mene nisi stavio igrati, ti si to napravio", rekao je Vrsaljko izborniku, na što mu ovaj odgovara: "Otkad smo nas dvojica na ti"?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od tad nema poziva

Nakon toga su na popodnevom treningu nastavili razgovor odvojeni od ostalih igrača.

"Kako možeš tako nastupiti prema meni? Zvali smo te u reprezentaciju i kad nisi igrao u klubu, pazili na tebe, kod svakog i najmanjeg problema vadili te iz igre da te sačuvamo od ozljede, imaš status prvotimca, iako od Rusije nemaš kontinuitet igara… Što sam sve za tebe napravio, a ti tako! Vidim da si umoran i zato želim svježeg Juranovića. To je jedini razlog", rekao je to Dalić igraču Atletica, tvrde Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrsaljko od tada nije igrao za reprezentaciju, nije nastupio u osmini finala protiv Španjolske, a nakon toga ga Dalić više nije niti zvao.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo