OKRŠAJ U LONDONU: / Ova bi utakmica mogla odlučiti o naslovu engleskog prvaka

Image
Foto: AFP, IAN KINGTON
24.1.2016.
11:00
AFP, IAN KINGTON
VOYO logo

Ovaj susret sudit će engleski sudac s velikom reputacijom Mark Clattenburg, a utakmica je jako bitna za oba sastava. Arsenalu bi, s jedne strane, pobjeda mnogo značila u borbi za naslov, a Chelseaju su bodovi neophodni za napredak na tablici i uključivanje u borbu za pozicije koje vode u europska natjecanja sljedeće sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsenal i Chelsea dosad su odigrali 162 utakmice, a u međusobnim dvobojima uspješniji je Arsenal koji ima 62 pobjede, Chelsea je slavio 54 puta, a 48 susreta je završeno neodlučeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u posljednje vrijeme nogometaši Chelseaja puno su uspješniji, a Arsenal niti jednom nije pobijedio u posljednjih pet susreta protiv tog kluba u prvenstvu. Istina Arsenal je pobijedio Chelsea u kolovozu prošle godine, ali radilo se u utakmici u engleskom Superkupu, a ne u Premier ligi.

U nastavku teksta ćemo se podsjetiti kako je izgledalo zadnjih pet utakmica Arsenala i Chelseaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Chelsea - Arsenal 2:0, 19. rujna 2015.

U zadnjoj međusobnoj utakmici Chelsea je s 2-0 pobijedio Arsenal. Golovi za Chelsea djelo su Kurta Zoume u 53. minuti i braniča Arsenala Caluma Chambersa koji je u sudačkoj nadoknadi postavio konačnih 2-0. U toj je utakmici na klupi Chelseaja sjedio Jose Mourinho koji je oduvijek bio jako uspješan protiv Arsenala. U međuvremenu je on dobio otkaz, a zamijenio ga je Guus Hiddink.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Arsenal - Chelsea 0:0, 26. travnja 2015.

U predzadnjoj utakmici protiv Chelseaja (i zadnjoj na svojem terenu) Arsenal je odigrao 0-0, a Chelsea je disipliniranom igrom izborio bod.

3. Chelsea - Arsenal 2:0, 5. listopada 2014.

U još jednoj utakmici s Mourinhom na klupi Chelsea je relativno lagano svladao Arsenal, a golove su postigli Eden Hazard i Diego Costa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Chelsea - Arsenal 6:0, 22. ožujka 2014.

U utakmici u ožujku pretprošle godine Chelsea je s velikih 6-0 pobijedio Arsenal. Bila je to 1000. utakmica Arsenea Wengera na klupi Arsenala pa mu je ovaj uvjerljivi poraz posebno bolan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Arsenal - Chelsea 0:0, 23. prosinca 2013.

Druga utakmica od zadnjih pet koja je završena bez golova. Mourinho je ponovno zaustavio Wengerov tim koji je više napadao, ali nije bio učinkovit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo