OGLASIO SE ZDRAVKO: / 'Šokirani smo, a Anti poručujem - uhvati se rada!'

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl

Trebala je to biti uobičajena presica, no Maksimir je zatresao istup najmlađeg prvotimca Ante Ćorića.

6.11.2015.
13:24
PIXSELL, Goran Stanzl
VOYO logo

Zato se novinarima obratio Zdravko Mamić, Dinamov izvršni predsjednik.

"Falili ste mi, okolnosti su takve da se rijetko družimo. Presica je sazvana iz sasvim drugih razloga, ne zbog toga što se dogodilo sinoć i rano jutros, iako ćemo i o tome ", obratio se novinarima Zdravko Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Želim domaćinskiji Dinamo'

"Imam potrebu zahvaliti našim klincima koja je nastupiti na Svjetskom prvenstvu. To je generacija koja je bila peta u Europi i među osam na svijetu. To je generacija koja je prošle sezone osvojila dvostruku krunu, nacionalni kup i prvenstvo, dobili su svih 30 utakmica, uz gol razliku 100:15. Na njima ćemo temeljiti budućnost Dinama. Ova presica ne može pokazati koliko ih cijenimo i poštujemo u Dinamu", započeo je svoju priču Zdravko Mamić.

"Želimo imati domaćinskiji Dinamo, s više hrvatskih igrača. Napravit ćemo roditeljski sastanak gdje ćemo se roditeljima zahvaliti i pokazati što mislimo napraviti s tom djecom. Oni ostvaruju čudesne rezultate, jer su poslali Njemačku s 80 milijuna ljudi kući. Želimo da iz jedne generacije 15 igrača igra u prvoj momčadi Dinama!", poželio je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istovremeno smo svjedoci jednog fenomena, da ista ta generacija u Dinamu, dok su reprezentativci bili u Čileu, pobijedili Olympiacos. Možda ćemo kroz našu djecu dosanjati san o Dinamovom proljeću u Europi, kroz Ligu prvaka. Jer Dinamo je drugi na ljestvici", kazao je izvršni predsjednik.

"Živimo lijepe dane, cijeli svijet nam se klanja. Gazda Olympiacosa zvao me na vikend na jahti želi da naše omladinske škole surađuju. To je veliko priznanje", dodao je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igračima naređujem 19, 20 pobjeda u 21 kolu

"Što se tiče prve momčadi, mi smo u stalnom rastu. Želim poručiti navijačima, ja im jamčim i naređujem igračima da u sljedećoj 21 utakmici, Dinamo mora pobijediti 19 ili 20. Ostalo možemo odigrati remi. Poraz tu ne stanuje! U ovom prvenstvu, doći ćemo do 11. uzastopnog naslova", obećao je Mamić.

Sjetio se Maminjo i publike. "Zahvalio bih navijačima koji nas prate u velikom broju. Kulminacija svega počela se događati u posljednja tri kola prošlog prvenstva, a nastavilo se u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Veliki poticaj bilo nam je navijanje Dinamovih navijača na Allianz Areni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nevjerojatno je da mi imamo tri boda, a Olympiacos devet"

"Nevjerojatno je da mi imamo tri boda, a Olympiacos devet bodova. Na tom putu koji je posut preprekama, fale nam navijači, njihova podrška. Spektakularni stadion u Pireju stajao je 50 milijuna eura, a one 34 tisuće navijača viče: Olympiacos, Olympiacos. Kad bismo mi imali takve navijače, smazali bismo sve za doručak."

"Naravno, sve vas zanima tema oko Ćorića. Malo je reći da smo šokirani tom novonastalom situacijom. Radi se o jednom od najtalentiranijih dječaka u povijesti našeg kluba. Ta situacija nije od jučer, ona je tek jučer ekspandirala s dječakom koji ima 18 godina i 5 mjeseci".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želimo da Ćorić bude radostan

"Ja sam u klubu 45 godina, a nikad u tom razdoblju nisam čuo da je klub želio pomoći nekom igraču kao Ante Ćoriću. Učinili smo sve da bude sretan on i njegova obitelj. Spremni smo žrtvovati sve za Antu, da čini radosnim sve oko sebe i donosi uspjeh klubu."

"Ovdje se radi o zbroju od 60 utakmica u dvije godinu, plus utakmice za reprezentacije. Neobična je situacija da je igrač pregovara s drugim klubom, a mi računamo na njega. Evo, sad je trebao biti u prvih 11 protiv Istre. Trebao je i u Splitu biti u početnom sastavu, ali se požalio na bolove u leđima, zato nije igrao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spustimo loptu na zemlju"

"Pozivam obitelj Ćorić i Antu da spustimo loptu na zemlju, da budemo odgovorni prema klubu. Brojke i činjenice su neprijeporne. Ante je čak u nekoliko situacija bio kapetan. On predvodi i našu kampanju u Ligi prvaka. On i Pjaca su simboli kluba, a želimo Antu još dugo u našem sustavu, u našem klubu, da bi se izgradio kao čovjek, da bi Dinamu donio puno trofeja i onda izgradio repektabilnu međunarodnu karijeru".

Mamić je u sve unio i osobne emocije. Njegove izljeve ljubavi već smo viđali u slučaju Mandžukića i Sammira...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zagrlit ću ga, sa mnom će moći provesti vremena koliko hoće. Na dispoziciji sam svim članovima kluba. Ante zna koliko ga volim", dodao je Mamić.

"Ante, uhvati se rada"

Ćorić se požalio na odnos kluba prema njemu, ne toliko na minutažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je subjektivna procjena, njegov dojam koji nije utemeljen. Ja mu poručujem: Ante, to je tvoj Dinamo. Uhvati se rada. Jedino mjesto za napredak je teren", nastavio je Dinamov gazda.

"Znam da roditeljima danas nije lako, mnogi su pod ovrhama, mnogi ne rade. A njihova djeca plivaju među piranama, takvo je nogometno tržište. Nisam skrštenih ruku promatrao kako nam žele raskrčmiti Dinamo. U slučaju Ćorić, Murić, ne postoji nikakva pozadinska priča. Nema privatnih interesa, nema Mamićevih igrača. Dinamo je iznad mog života i moje obitelji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić je djelovao vrlo odlučno u nakani da ode iz Dinama. Kakav je klupski plan B?

Rijetko tko živi toliko za Dinamo kao Machado

"Ima samo plan A, da se danas pojavi na treningu. Mora se ispričati sam sebi. Ovaj intervju bit će sankioniran, u okviru klupskih pravilnika. Kaznili smo Taravela, Machada... A i taj Machado, rijetko koji igrač toliko živi za Dinamo. Njegova obitelj me ljubi, iako sam njihovom sinu uzeo 100.000 eura iz džepa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ajmo ovo s Ćorićem tretirati kao loš dan u uredu. Ante je jedno nevino, čestito stvorenje. Vidim ga dugo u Dinamu!"

'Nisam sudjelovao u nečasnim radnjama'

Za kraj, Mamić je odgovorio i na pitanje u pokušaju utjecaja na ustavnu sutkinju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam sudjelovao u nikakvim takvim radnjama. Mirno spavam, žao mi je što se moje ime dovodi uz tu temu. Nisam tvorac Ustava, a te osobe poznam samo iz viđenja, kao i sve ostale Hrvate", zaključio je Mamić.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo