OGLASIO SE GLAVNI KANDIDAT ZA KLUPU MADRIDA: / 'Sretan sam u Tottenhamu, ali kad te Real zove, moraš slušati'

Image
Foto: AFP, BEN STANSALL

Krenula je potraga za Zidaneovim nasljednikom.

1.6.2018.
13:06
AFP, BEN STANSALL
VOYO logo

Malo vremena nakon što je Zinedine Zidane dao ostavku na mjesto prvog čovjeka stručnog stožera Real Madrida krenule su spekulacije o imenu njegova nasljednika. Kao glavni kandidat ubrzo se isktistaliziralo ono trenera Tottenhama Maurucija Pochettina. Marca je u četvrtak kasno navečer objavila da su predstavnici kluba već kontaktirali Argentinca. Ovaj 46-godišnjak ostavio je dojam na Madriđane tijekom grupne faze Lige prvaka. Na Santiago Bernabeu bilo je 1-1, a na Wembleyu 3-1 za Spurse.

Španjolski AS uspio je s njim uspostaviti kontakt, a odmah je uslijedilo pitanje hoće li postati novi trener Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Živi trenutak

"Što bude, bit će. Živim ovdje i sada. Ništa nije važnije od sadašnjosti i uživam u trenutku", poručio je Argentinac.

"Jorge Griffa (bivši argentinski nogometaš) jednom mi je rekao da moram prepustiti nogometu da me odvede gdje hoće i da ja ne moram mijenjati svoju sudbinu", odgovorio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga stiglo je pitanje koji su po njemu najvažniji aspekti trenerskog posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Liderstvo u vođenju utakmica i empatija, čak više nego taktički koncepti", poručio je glavni kandidat za novog trenera Reala.

No, nije jedino AS dobio izjave od Pochettina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sretan sam u Tottenhamu. Pokazao bih nepoštovanje prema Danielu Levyju ako bih forsirao odlazak. Tek sam obnovio ugovor i sretan sam", kazao je na predstavljanju svoje knjige 'Brave New World'.

U razgovoru za El Confidencial također je istaknuo da mu je u Tottenhamu dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve više glasina

"Pojavit će se mnoštvo glasina, ali nemam nikakvih novosti o Real Madridu. Zidaneov odlazak ne mogu komentirati, ali mogu reći da je napravio ogromne stvari. Ja sam usredotočen na Tottenham, međutim, kad te Real Madrid zove, moraš slušati. To je veliki klub i najmanje što zaslužuju je poštovanje", završio je.

Pochettino je nedavno potpisao novi ugovor s engleskim klubom, a ovom prilikom potvrdio je da u njemu ne postoji otkupna klauzula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Florentino Perez mogao bi tako imati puno posla sa šefom Tottenhama Danielom Levyjem odluči li ga zbilja dovesti na Santiago Bernabeu. Poznato je koliko je Levy težak pregovarač, a s tim je upoznat i Španjolac. Luka Modrić i Gareth Bale morali su sami isforsirati transfere u Madrid jer je gazda Tottenhama bio nepopustljiv.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo