naplatio sav trud /

Od rezerve u engleskom 'fenjerašu' do prve želje njemačkih giganata: Andrej Kramarić ostvario je američki san

Modro dijete krenulo je od nule, a svojim radom, trudom, zalaganjem i vjerom stigao je do vrha. Andrej je ostvario 'američki san'

21.6.2017.
19:43
VOYO logo

Andrej Kramarić izgradio je karijeru koja nakon protekle sezone u Hoffenheimu po mnogočemu nalikuje na sportsku bajku. 

Modro dijete krenulo je od nule, od običnog dječačkog sna, a svojim radom, trudom, zalaganjem i vjerom stigao je do vrha, jer Kramarića žele dva top kluba u Njemačkoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andrej je dečko iz Zagreba i od malih je nogu strastveni navijač Dinama, već sa šest godina otac ga je upisao u Dinamovu nogometnu školu, a Andrej je ondje rušio rekord za rekordom. U mlađim kategorijama postigao je više od 450 pogodaka i postao najbolji strijelac omladinskih pogona Dinama u povijesti, no unatoč evidentnoj kvaliteti, u seniorima za njega nije bilo mjesta. 

Ugovor s 'krivom' agencijom

U prvoj seniorskoj sezoni dobivao je mrvice, nakon čega je otišao na posudbu u Lokomotivu. U tada solidnoj momčadi drugog kluba s maksimirskog stadiona, najviše je odskakao upravo Kramarić. Tek tri pogotka dijelila su ga od toga da prestigne ubojitog Benka u reanimiranoj Rijeci i postane prvi strijelac lige. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usprkos tomu, Kramarićeva budućnost nije se razvila kao u slučaju ostalih igrača koji su se istaknuli u Dinamovoj 'filjali' i kao što je to uostalom, i sam Andrej više od ičega priželjkivao. Jer, u dogovoru s ocem odbio je potpisati ugovor s agencijom Mamića mlađeg i to mu je preusmjerilo karijeru. Po povratku iz Lokomotive ponovno je završio na klupi, dok su u vršku 'modrog' napada ordinirali napadači upitne kvalitete poput Fatosa Beqiraja, Miroslava Slepičke, Dode...

Eksplozija u Rijeci

HNL mu je sve dugove vratio na Kvarneru. U Rijeci je Kramarić pod palicom slovenskog majstora Matjaža Keka postao uvjerljivo najbolja špica u Hrvatskoj, a možda i šire. Oduševljeni njegovom efikasnošću, čelnici budućeg engleskog prvaka Leicester Cityja u Kramariću su vidjeli spas sezone, jer 'lisice' su u tom trenutku proživljavale crne dane i bile duboko u zoni ispadanja. Spomenimo i kako je, iako je u Lester otišao već na zimu nakon tek polovice odigranog prvenstva, te sezone - 2014/15 - do kraja natjecanja ostao na prvom mjestu ljestvice strijelaca HNL-a s 21 pogotkom. 

U Leicesteru se nažalost, nije naigrao. Momčad s King Power stadiona u tom je razdoblju izvela možda i najveće čudo u modernoj sportskoj povijesti okitivši se naslovom engleskog prvaka, a Kramarićeva napadačka konkurencija u likovima Jamiea Vardyja, Okazakija i Mahreza bila je presnažna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, nova naplata uloženog truda stigla je u Hoffenheimu. Kramarić je u netom završenoj sezoni postigao 15 pogodaka i završio kao šesti strijelac lige, navijači su ga proglasili najboljim igračem kluba, a  njegov projektil kojim je srušio Bayern zasigurno će ostati vječno upisan u vizualnoj memoriji pristaša Hoffenheima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostvarenje američkog sna

Reakcija 'velikih riba' se nije dugo čekala. Prošlog tjedna pojavila se glasina kako Kramarića želi Bayern, a prema najnovijim informacijama, za njega su ozbiljno zagrizli 'žuto-crni', posebice ukoliko dođe do prodaje prvog topnika Borussije Aubameyanga. 

Rezerva u Dinamu, rezerva u engleskom fenjerašu.. Malo tko je prije godinu, dvije očekivao da bi Andrej mogao zaigrati u nekom od top klubova Bundeslige - a gotovo sigurno hoće. Bez izazivanja ikakvih incidenata ili ispaljivanja otrovnih strelica prema voljenom klubu koji ga je odbacio, Andrej je alternativnom rutom svoj obični dječački san pretvorio u - američki san - i zbog toga zaslužuje svaku pohvalu! 

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo