HNL proljeće / Obrane dominirale, napadi statirali: Provjerite tko je bio igrač utakmice u velikom poljudskom derbiju

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Jedini ofenzivac u obje momčadi koji je zavrijedio ocjenu iznad 7 jeste Marko Livaja koji je s nekoliko lukavih pokušaja i prodora bio najveća prijetnja Dominiku Livakoviću

13.3.2022.
13:23
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Hajduka i Dinama u derbiju su 27. kola Prve HNL na Poljudu igrali 0-0.

Derbi je imao veliku rezultatsku važnost, jer su i Hajduk i Dinamo još uvijek u utrci za naslov. Gledali smo utakmicu koja nije obilovala šansama, no daleko od toga da je bila nekvalitetan. Igralo se u visokom ritmu s mnogo duela i taktičkog nadmudrivanja. Marko Livaja i Mislav Oršić su pogađali okvir vrata, a još nekoliko solidnih prilika je propalo u prvom redu zbog dobrih obrambenih reakcija igrača obiju momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U suradnji s našim partnerima Sofa Scoreom donosimo vam statistički pregled ovog dvoboja po kojem su najbolje ocijenjeni igrači Dinama bila dva Josipa – Mišić i Šutalo. Uz njih dobru su utakmicu odigrali Bartol Franjić i Dominik Livaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNK Hajduk Split - GNK Dinamo Zagreb Live Score

U Hajdukovim redovima najbolje ocijene je također zaslužio obrambeni red predvođen Josipom Elezom i Dinom Mikanovićem, a vrlo dobar je bio i Portugalac Ferro dok nije morao izaći zbog ozljede. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovre Kalinić ima znatno nižu ocjenu od Dominika Livakovića iako ni on nije primio gol, a razlog leži u činjenici da Dinamo ni jedan put nije pogodio unutar okvira njegovog gola te nije imao potrebu intervenirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini ofenzivac u obje momčadi koji je zavrijedio ocjenu iznad 7 jeste Marko Livaja koji je s nekoliko lukavih pokušaja i prodora bio najveća prijetnja Dominiku Livakoviću.

Naposljetku, treba ustvrditi kako su u napetom poljudskom derbiju, obrane dominirale, a napadi ostali dužni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo