DETALJI NAPADA NA HAJDUKOVCE: / Futacs branio Saida od rasističkih uvreda, pa dobio nogom u glavu

Image
Foto: PIXSELL

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe zbog napada na Futacsa i Saida

27.4.2018.
16:57
PIXSELL
VOYO logo

Splitska policija u petak je na svojoj službenoj internetskoj stranici objavila priopćenje za javnost povodom napada na igrače Hajduka koji se dogodio u Splitu, u blizini "Kluba navijača Hajduka Torcida", prije četiri dana. O uhićenju napadača pisali smo jutros.

Image
UHIĆENI DIVLJACI KOJI SU U CENTRU SPLITA NAPALI HAJDUKOVE IGRAČE: /

Dobro su poznati policiji, a noć su proveli iza rešetaka

Image
UHIĆENI DIVLJACI KOJI SU U CENTRU SPLITA NAPALI HAJDUKOVE IGRAČE: /

Dobro su poznati policiji, a noć su proveli iza rešetaka

NASTAVAK PRIČE U KOJOJ JE FUTACS DOBIO NOGOM U GLAVU: Torcida se očitovala o napadu, evo što poručuje. Oglasila se i policija

Sad su objavljeni i detalji istrage...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policijski službenici I. Policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe, u dobi od 22 i 21 godinu.

Image
Image

14.04.2018., SRC Zapresic, Zapresic - Hrvatski Telekom Prva liga, 29. kolo, NK Inter Zapresic - HNK Hajduk. Marko Futacs Photo: Igor Kralj/PIXSELL

SRAMOTA DAN NAKON PORAZA OD DINAMA: Navijači u centru Splita napali igrače Hajduka, Futacs dobio nogom u glavu

Utvrđena sumnja

Utvrđena je sumnja da su 23. travnja 2018. oko 14 sati u Zrinsko-frankopanskoj ulici u Splitu, nakon što su uočili dolazak pet igrača nogometnog kluba, vikali i vrijeđali 25-godišnjaka na rasnoj osnovi, a nakon što ih je 28-godišnjak zamolio da prestanu s opisanim ponašanjem, 22-godišnjak ga je fizički napao, udarivši ga nogom u glavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FANOVI STRAHUJU ZBOG FUTACSA: ‘Ne zaslužujemo takvog igrača. Nadam se da ćeš prijeći u Dinamo ili Rijeku i zabiti nam u svakoj utakmici’

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv njih je podnesen Optužni prijedlog, zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije. Dovode se nadležnom Prekršajnom sudu", stoji u priopćenju.

Image
Image

08.04.2017., stadion Poljud, Split - MAXtv 1. HNL, 27. kolo, HNK Hajduk - NK Slaven Belupo. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Jedan od najboljih igrača Hajduka, najbolji strijelac bijelih prošle sezone, mađarski napadač Marko Futacs, napadnut je nakon poraza Hajduka od Dinama na Poljudu. Dobio je nogom u glavu od strane mlađeg navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saidovi suigrači pokušali su smiriti situaciju

Hamza Barry, Savvas Gentsoglu, Hysen Memolla i Ahmed Said bili su u Futacsevom društvu kada je nekoliko osoba izletjelo iz Kluba i verbalno napadalo Saida zamjerajući mu izdanja koja Hajduk pruža u posljednje vrijeme u prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi.

Saidovi suigrači pokušali su smiriti situaciju kada je jedan od onih koji su izletjeli fizički nasrnuo na Futacsa te ga udario nogom u glavu. Od siline udarca slomljene su mu naočale i zadobio je modricu ispod oka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

11.02.2018., stadion Cibalia, Vinkovci - Hrvatski Telekom Prva liga, 21. kolo, HNK Cibalia - HNK Hajduk. Ahmed Said Said Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Torcida osudila napad, ali povijest nasilja se ponavlja

Je li Futacs stradao i zbog toga što je stao u obranu smijenjenog predsjednika Hajduka Ivana Kosa, nije poznato. Ono što je poznato je to da je Torcida osudila napad.

Ovim činom, balon navijačkog nezadovoljstva puknuo je. Nije prvi put da se navijači Hajduka obračunavaju sa svojim dojučerašnjim ljubimcima. Nedavno, poslije iznenadnog poraza Hajduka na Poljudu protiv tada posljednje plasirane momčadi HNL-a Rudeša rezultatom 2-3, pojedini nogometaši koji nose bijeli dres bili su verbalno napadnuti, vrijeđalo ih se, prijetilo im se...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Incidenti su se dogodili poslije utakmice (4. studenoga 2017.), a na udaru su se našli Savvas Gentsoglou, koji poslije toga nekoliko dana nije dolazio na trening, Zvonimir Kožulj kojem je oštećen automobil, Edin Šehić također nije bio pošteđen uvreda, ali najviše je tad bio stradao Franck Ohandza, i to tri dana poslije utakmice.

Ohandza je prijavio policiji da su mu navijači Hajduka lupali po automobilu, po kućnim vratima i po roletama stana u kojem je boravio za vrijeme igračkih dana na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo