ZASIGURNO ĆE BITI KAZNI / O ponašanju navijača u Gorici se oglasila i policija: Nekoliko ih je već uhićeno, pregledavaju sve kamere

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U središte javnosti došli su navijači Dinama koji su sredinom utakmice pjevali su ustašku koračnicu

22.10.2023.
16:37
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Gorice u susretu su 12. kola HNL-a na svom terenu svladali Dinamo sa 2-1 (0-0) i tako ostvarili prvu prvenstvenu pobjedu protiv zagrebačkog kluba u povijesti.

Image
SKANDAL NA TRIBINAMA /

Dinamo čeka žestoka kazna: Jeste li primijetili kakve su pjesme Bad Blue Boysi pjevali u Gorici?

Image
SKANDAL NA TRIBINAMA /

Dinamo čeka žestoka kazna: Jeste li primijetili kakve su pjesme Bad Blue Boysi pjevali u Gorici?

Osim šokantnog rezultata, u središte javnosti došli su navijači Dinama koji su sredinom utakmice pjevali ustašku koračnicu i dali podršku uhićenim navijačima s Opus Arene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voyo donosi borilačke spektakle svakog mjeseca. 4.studeni - FNC 13 - Beograd. Prosinac - FNC 14 - Sarajevo. Svaki mjesec BKFC event na Voyo

Image

Kao što je to bio slučaj s uhićenim navijačima u Osijeku, policija je objavila priopćenje da pregledavaju dostupne materijale kako bi se utvrdilo tko su odgovorni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje policije prenosimo u cijelosti:

"Na nogometnoj utakmici SuperSport HNL-a između HNK Gorica i GNK Dinamo, odigranoj jučer, 21. listopada 2023. s početkom u 18.10 sati na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici, policijski su službenici prije, za vrijeme i nakon osiguranja javnog okupljanja poduzimali niz operativnih mjera i radnji u njihovoj nadležnosti kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U službene prostorije policije privedene su ukupno četiri osobe zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira- dva gostujuća navijača, obojica maloljetnici, privedena su zbog posjedovanja pirotehnike, dok su još dvojica gostujućih navijača privedena zbog alkoholiziranosti.

Policija je na dan odigravanja utakmice, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima - prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice – audio i video snimala te fotografirala javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjen prekršaj, policija provodi kriminalističko istraživanje sukladno čl. 11. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima te će temeljem snimaka i fotografija poduzeti sve mjere i radnje radi utvrđivanja identiteta počinitelja te sankcioniranja sukladno važećim zakonskim propisima", objavili su iz policije.

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo