Play ponuda

SVAKA ČAST / O herojskom potezu Hrvata i suigrača bruji Srbija: 'Njihova reakcija sigurno je spasila nekoliko života'

Image
Foto: Screenshot

Jedan od heroja nakon velikog lančanog sudara u Srbiji bio je bivši igrač Dinama Josip Čalušić

29.3.2023.
10:53
Screenshot
Play ponuda

U utorak oko 14 sati došlo je u Srbiji na putu između Subotice i Bačke Topole do lančanog sudara u kojem je sudjelovalo čak 12 vozila, među kojima je bilo i kamiona.

Image
JASNA PORUKA /

Prosinečki Turcima objasnio zašto su izgubili: 'Niste imali sreće, a nedostaje vam nešto po čemu je Hrvatska prepoznatljiva'

Image
JASNA PORUKA /

Prosinečki Turcima objasnio zašto su izgubili: 'Niste imali sreće, a nedostaje vam nešto po čemu je Hrvatska prepoznatljiva'

Jak vjetar stvorio je pješčanu oluju te je vidljivost bila minimalna. Srećom, nitko nije teže ozlijeđen, a velike zasluge za to imaju petorica igrača TSC-a. Među njima bio je bivši igrač Dinama i Lokomotive Josip Čalušić koji od ljeta 2021. brani boje srpskog prvoligaša.

shimmer fallback
shimmer fallback

Čalušić se sa suigračima Goranom Antonićem, Nenadom Filipovićem, Martinom Mirčevskim i Ifetom Đakovcem vraćao s treninga te su naletjeli na nesreću. Parkirali su automobil, pa krenuli istrčavati kako bi zaustavili promet i pomogli ozlijeđenima. Srpski mediji ističu da su oni heroji koji su 'reakcijom spasili sigurno nekoliko života'.

"Vraćali smo se s treninga kada se u blizini Subotice od jačine vjetra podigao oblak prašine od zemlje s njiva pored puta, koji je toliko bio gust da, iako smo smanjili brzinu, zamalo i mi nismo sudjelovati u sudaru", rekao je za Mozzart Sport Antonić pa nastavio:

"Kroz taj oblak prašine probali smo se probiti na drugu stranu puta kad je kamion naletio na jedan od automobila koji se nalazio na sredini puta. Tada smo, da bismo se sklonili s puta, sišli u kanal pored i probili se na drugu stranu na dio gdje je vidljivost bila dobra odakle smo primijetili da se drugi automobili približavaju i da nisu svjesni da je ispred njih sudar. Istrčali smo iz automobila i počeli ih zaustavljati, nakon čega smo pozvali hitnu pomoć, vatrogasce i policiju. Vratili smo se do mjesta nesreće i ispitivali ljude jesu li dobro i govorili im da uskoro stiže hitna."

Play ponuda
Play ponuda