NOVI DETALJ VELIKE AFERE: / "Povuci kandidaturu ili ćeš u zatvor"

Image
Foto: AFP
15.8.2015.
14:28
AFP
VOYO logo

Prijetnju je navodno Platini izgovorio bratu Seppa Blattera u Zürichu nekoliko sati prije glasanja koje je dovelo do Blatterova reizbora za predsjednika FIFA-e. Nakon toga je Blatter pričekao četiri dana da objavi kako podnosi ostavku i stavlja svoj mandat na raspolaganje. Istovremeno je američko pravosuđe optužilo desetak čelnih ljudi unutar FIFA-e zbog korupcije.

Platini demantira

"Tijekom ručka, Platini je sjeo za stol mog brata i rekao mu: Kaži Seppu da povuče svoju kandidaturu ili će ići u zatvor", izjavio je Blatter za Volkskrant, dodajući kako je za cijelu stvar od svog brata saznao tek nedavno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istovremeno je u subotu izvor blizak Platiniju odbacio ove izjave nazvavši ih izmišljotinom.

"Odvlačenje pozornosti"

"Radi se od zadnjem od pokušaja Züricha da odvuče pozornost svijeta sa stvarnih problema s kojima je FIFA suočena", kazao je isti izvor, dodajući da se predsjednik UEFA-e ne želi ni udostojiti odgovoriti na te smiješne tvrdnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Platini je službenu kandidaturu za predsjednika FIFA-e objavio 29. srpnja. Izbori će se održati u veljači iduće godine, a jedini protukandidat Francuzu je zasad Južnokorejac Chung Mong-joon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo