PROCURILO JE / Nove informacije iz Grčke: Uhićeni Boysi bit će optuženi da su članovi zločinačke organizacije

Image
Foto: Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI/PIXSELL

Uhićeni navijači se navodno međusobno optužuju za nerede kod stadiona AEK-a

9.8.2023.
15:10
Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI/PIXSELL
VOYO logo

Svih 94 uhićenih osoba koje je grčka policija privela jučer nakon navijačkih nereda uoči utakmice 3. pretkola kvalifikacija Lige prvaka između AEK-a i Dinama bit će izvedeni pred tužitelja. Još petorica Hrvata koji su navodno sudjelovali u skupini koja je izazvala krvave incidente u New Philadelphiji dovezena su u utorak kasno navečer u Igumenicu, dok su brodom trebali otputovati u Italiju, a odatle se vratiti u Hrvatsku, prenosi agencija ANA.

Osim toga, jučer je u Kakaviji uhićen i 19-godišnji Hrvat koji je  autobusom pokušavao otići iz Grčke u Tiranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon jučerašnjih navijačkih nereda u kojima je jedna osoba poginula i osam ih je ozlijeđeno, policija je postavila blokade cesta posvuda u Grčkoj, a posebno na izlazima iz zemlje, kako bi uhitila sve koji su sudjelovali u navedenim krvavim incidentima. Prema informacijama, procjenjuje se da je još najmanje 50 hrvatskih navijača u bijegu, a u tijeku su laboratorijska istraživanja DNK i drugih dokaza za identifikaciju počinitelja ubojstva.

U srijedu poslijepodne pojavila se nova informacija. Grčki portal Protothema, pozivajući se na izvore iz policije, objavio je da se uhićeni navijači međusobno optužuju za nerede kod stadiona AEK-a te da tvrde da su došli u Atenu kako bi "psihološki podržali" svoj klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grci potom navode da niti jedan od uhićenih nije preuzeo krivicu za smrt navijača AEK-a i da su se ponašali "tvrdo". Uzeli su im uzorke DNK kako bi ih usporedili s onima nađenima na mjestu zločina.

Protothema navodi i da su u spisu koji je dostavljen tužitelju isključivo optužbe za kaznena djela, od kojih je najosnovnija ona za članstvo u zločinačkoj organizaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo