NOVA UHIĆENJA U GRČKOJ: / Privedeno novih 90 osoba! Među njima i 50 Hrvata!

Image
Foto: AFP, Ilustracija

Nakon što su se navijači Dinama i Olympiakosa jučer sukobili na ulicama Atene, u srijedu je situacija mirnija, javlja HRT.

4.11.2015.
18:00
AFP, Ilustracija
VOYO logo

18.00 sati - Nekoliko sati prije početka utakmice nogometne Lige prvaka između Olympiacosa i zagrebačkog Dinama u Ateni je privedeno više od 90 osoba. Grčki mediji navode kako je među privedenima 50-tak Hrvata koji su doputovali u Grčku premda su klubovi dogovorili kako na obje utakmice neće biti gostujućih navijača. Hrvatsko veleposlanstvo u Ateni dobilo je od grčke policije informaciju o privedenima koji su zadržani zbog daljnje istrage. U pritvoru je završilo i 30-tak navijača Crvene zvezde, a među privedenima ima i navijača Panathinaikosa i Olympiacosa.

Kod privedenih ultrasa policija je pronašla arsenal metalnih šipki, palica i baklji. Prema riječima glasnogovornika policija i dalje provodi racije po cijelom gradu kako bi pronašla hrvatske i srpske huligane, a do sada je obavljeno 20-tak racija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer je uhićen 41 navijač Crvene zvezde, koji su u dobrim odnosima s onima Olympakosa. Međutim, danas je situacija mirnija. Grčki mediji, u međuvremenu, objavili su da je tijekom noći uhićeno 34 hrvatska i srpska huligana te da su u raciji uoči uhićenja, pronađene gomile metalnih šipki, baklji, palica, ali i droge, točnije kokaina.

Image
HOROR U ATENI: /

Grčki i srpski huligani marširali gradom i tražili Hrvate

Image
HOROR U ATENI: /

Grčki i srpski huligani marširali gradom i tražili Hrvate

Srpski Blic javlja da je policija u Ateni tijekom noći i u srijedu ujutro uhitila 50 navijača Dinama i to u izdvojenoj akciji u nekom od gradskih hotela. Također, navode i da su privedena tri navijača srpske nacionalnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohod navijača

Kako smo pisali ranije, u utorak navečer je skupina od 500 huligana, udruženih Grka i Srba, krenula u pohod s trga Monastiraki, a specijalna policija ih je napokon zaustavila na glavnom gradskom trgu Sintagmi gdje ih je smjestila u vlakove za Pirej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno su po gradu tražili Dinamove navijače koji su u prijateljskim odnosima s pristalicama Panathinaikosa, pa postoji mogućnost da su se dvije skupine udružile.

https://www.youtube.com/watch?v=2GBN4dXk928 Cijelu situaciju prokomentirao je povjerenik za sigunost Dinama KrešimirAntolić kojemu nije jasno kako su najgori huligani uopće uspjeli izaći iz Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Grčka policija je doista poduzela sve da zaštiti našu delegaciju, Što se tiče informacija o tome što se dešavalo proteklih 24 sata, bio je doista zapaljen taksi u Ateni, no prema mojim informacijama to su bili Crnogorci koji su zamijenjeni za hrvatske navijače”, rekao je sinoć za HRT povjerenik za sigurnost Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo