NOGOMETNI VIZIONAR KOJEM SE VJERUJE: / Ivan Rakitić nezamjenjiv je u sustavu igre Luisa Enriquea

Image
Foto: AFP, LLUIS GENE

Ivan Rakitić, hrvatski reprezentativac koji je vrlo važan kotačić u sustavu igre trenera Barcelone Luisa Enriquea, kazao je za nogometni portal Goal.

5.4.2016.
11:24
AFP, LLUIS GENE
VOYO logo

"Sve što Messi radi na terenu uistinu je nevjerojatno. Ne samo za nas njegove suigrače, već i za klub, ali i sve prave zaljubljenike u ovu igru. Mislim da svi obožavaju Messija, ne samo navijači Barcelone. Osobno ga obožavam gledati", kazao je Rakitić.

Image
Foto: AFP, LLUIS GENE

Ivan Rakitić

Rakitić je u ljeto 2014. godine stigao iz Seville u Barcelonu nakon što je andaluzijski klub predvodio do titule prvaka Europske lige, a ubrzo je postao vrlo važan član europskog prvaka. Luis Enrique u njega ima jako puno povjerenja i sad kad za njegovu poziciju konkurira jedan Arda Turan, Enrique ipak više vjeruje Vatrenom. Rakitić igra bolje u tandemu s Iniestom, iza Messija, Suareza i Neymara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Messi 'koristi' Rakitićevu nogometnu viziju

Upravo Rakitićev sjajni pregled igre, osjećaj za prostor i utrčavanja svojih suigrača omogućavaju, između ostalih, i Messiju da ima veću prodornost u napadu, više prostora prilikom ubacivanja pred protivnički šesnaesterac, a u tim situacijama je Messi jako opasan.

"Svi želimo od njega izvući ono najbolje, pa mu samim time puno pomažemo. Uvijek ga pokušavamo pronaći u najboljoj poziciji, dati mu loptu u pravi trenutak. I on će lakše proći jednog braniča, nego njih trojicu-četvoricu. Također, se borimo za njega, pokrivamo njegovu poziciju kako bi on mogao uživati u igri", objašnjava Raketa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo