timovi prijateljstva / Nogomet za prijateljstvo: ždrijebom odabrani timovi iz 64 zemlje svijeta

Image
Foto: Press

Svaka zemlja mora poslati jednog dječaka ili djevojčicu, uključujući djecu s posebnim potrebama

29.3.2017.
19:11
Press
VOYO logo

Organizacijski odbor za dječji društveni program Gazprom Internationala, NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO, započeo je Štafetu prijateljstva koja se sastoji od različitih faza nacionalnog odabira djece sudionika u sve 64 zemlje koje sudjeluju. Tijekom ove štafete Organizacijski odbor, zajedno s nacionalnim nogometnim udrugama i nacionalnim medijima, namjerava odabrati mlade ambasadore koji će predstavljati svoje zemlje u 2017. godini.

Svaka zemlja mora poslati jednog dječaka ili djevojčicu, uključujući djecu s posebnim potrebama. Igračke pozicije ambasadora iz svake zemlje sudionice određene su prilikom Javnog ždrijeba, a igrači su grupirani u 8 mješovitih međunarodnih TIMOVA PRIJATELJSTVA: Crveni, Zeleni, Modri, Žuti, Plavi, Ljubičasti, Bijeli i Narančasti. Odabir je proveden među djecom koja vole nogomet i žele zagovarati osnovne ljudske vrijednosti, poput mira, jednakosti i prijateljstva, među djecom svoje dobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizacijski odabir dodijelio je mladog trenera svakom timu, izabranog među sudionicima prethodnih sezona. 

Stefan Maksimović (14, Srbija), mladi trener Crvenog TIMA PRIJATELJSTVA, dobit će vratara iz Hrvatske, braniča iz Velike Britanije i polubeka iz zemlje koja je posljednji pobjednik UEFA-inog Europskog prvenstva – Portugala. Ostali igrači Crvenog TIMA PRIJATELJSTVA također će uključiti stanovnike Švicarske, Ukrajine, Poljske, Bjelorusije i Meksika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zeleni TIM PRIJATELJSTVA, s jedinom djevojkom među mladim trenerima, Elvirom Herzog (16, Švicarska), okupit će mlade ambasadore s triju kontinenata – Azije, Europe i Sjeverne Amerike. Dva braniča iz azijskih zemalja, Japana i Vijetnama, podupirat će druga dva koja dolaze iz skandinavskih zemalja, Norveške i Finske. 
Ostala djeca koju je ždrijeb stavio pod Elvirinu odgovornost dolaze iz SAD-a, Rumunjske, Srbije, a vratar je iz Uzbekistana. „Vjerujem da treneri moraju posjedovati određene vještine kako bi mogli dodijeliti uloge svojim suigračima. Osim toga, morali bi znati kako odabrati pravi pristup team buildingu i stil igre“, rekla je Elvira, sažimajući rezultate ždrijeba.

Svi mladi nogometaši igrat će uloge mladih ambasadora osnovnih vrijednosti projekta i sastat će se u Sankt-Peterburgu od 26. lipnja do 3. srpnja, tijekom F4F Međunarodnog prvenstva 2017. i F4F Međunarodnog dječjeg foruma 2017. Nakon događanja, svi sudionici posjetit će finale FIFA-inog Konfederacijskog kupa 2017., koje će se održati na stadionu St. Petersburg u Sankt-Peterburgu, u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo