NOGOMET 21. STOLJEĆA: / Tko troši najviše?

Image
Foto: AFP

Transfermarkt je objavio popis klubova koji su potrošili najviše na nogometne transfere.

20.7.2015.
15:39
AFP
VOYO logo

Listu u 21. stoljeću predvodi madridski Real. Kraljevi su trošili u skladu s svojom reputacijom i jedini su klub koji je potrošio više od milijarde funti na kupovinu igrača.

Real drži rekord s Ronaldom i Baleom

Gotovo 150 milijuna funti potrošili su samo na dvojicu igrača, Cristiana Ronalda i Garetha Balea. Real je puno više potrošio nego zaradio, tako da im minus, gledajući samo prodaju igrača, iznosi vrtoglavih 876, 8 milijuna funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raste trend potrošnje u prijelaznim rokovima, pa čak igrači koji ne spadaju u sam svjetski vrh dostižu cijenu od 20-ak milijuna eura. Za one najbolje treba nerijetko izdvojiti i više od 50 milijuna eura. U prvih pet klubova, očekivano su španjolski velikani Real i Barcelona, a društvo im prave engleski klubovi Chelsea, Manchester City i Manchester United. U prvih deset, od Engleza tu su još Liverpool i Tottenham, a u internacionalnu družinu uključili su se i klubovi iz Serie A, nekad najjače lige na svijetu - Juventus, Inter i Milan.

Najviše igrača kupio Inter

Real u usporedbi s ostalima čak i nije kupovao toliko igrača, doveo je u posljednih 15 godina 169 igrača, na koje je potrošio 1,06 milijardi funti. Prvak u broju transfera je milanski Inter, za čiju svlačionicu nije pretjerano reći da je prometna kao "na kolodvoru". 'Nerazzurri' su od 2000. doveli čak 585 igrača, a prodali ih 545. Zanimljivo, Inter je na ovoj listi i zaradio najviše, čak 466,6 milijuna, pa je u "minusu" 236,2 milijuna eura. Dakako, u ovoj računici nema marketinških i tv-prihoda, već je riječ isključivo o prodaji igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo