'HRVATI NAS NADIGRALI' / Nizozemci šokirani, ne mogu vjerovati kakvu su im lekciju očitali sjajni Vatreni: 'A ovo nam je bila prilika za osvetu...'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Pobjednik je odlučen u produžecima u kojima je Hrvatska potpuno slomila Nizozemce

15.6.2023.
9:25
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U nedjeljnom finalu Lige nacija igrat će hrvatski nogometaši nakon sjajne predstave i pobjede u Rotterdamu protiv domaćina završnog turnira Nizozemske od 4-2 nakon produžetaka (2-2, 0-1).

Image
ODUŠEVILI GA NAVIJAČI /

Modrić proglašen igračem utakmice pa poručio: 'To ćemo vidjeti, sada to nije tema'

Image
ODUŠEVILI GA NAVIJAČI /

Modrić proglašen igračem utakmice pa poručio: 'To ćemo vidjeti, sada to nije tema'

Blizu finala Hrvatska je bila unutar osnovnih 90 minuta jer je vodila 2-1 sve do 96. minute. No, tada je pogodak postigao Noa Lang za odlazak u dodatnih 30 minuta gdje je, kao i kroz cijelo drugo poluvrijeme, bolja bila Hrvatska. Ključni čovjek u produžecima bio je naš napadač Bruno Petković koji je prvo u 98. minuti zabio golčinu s 20-ak metara za 3:2 pa u 116. izborio jedanaesterac, kojega je Luka Modrić realizirao za konačnih 4:2. Zabio je Petković u zadnjoj minuti još jedan gol, ali mu ga je VAR poništio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemci su nakon poraza na vlastitom terenu bili u šoku, što je očekivano, a njihovi mediji pošteno su priznali da su ih Hrvati nadigrali i zasluženo prošli u finale.

"Nizozemska je uspjela izboriti šokantne produžetke, ali Hrvatska se u produžecima pokazala prejakom", stoji u tekstu objavljenom na portalu Sport Nieuws, a tiražni Voetbalzone odao je priznanje Vatrenima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska nadigrala Nizozemsku u produžetku i izbacila je iz Lige nacija."

Popularni NOS (The Nederlandse Omroep Stichting) piše da je Hrvatska održala lekciju njihovoj reprezentaciji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drugo poluvrijeme pružilo je sasvim drukčiju sliku. Hrvatska je bolje otvorila i odmah stavila Nizozemsku pod pritisak i ubrzo izjednačila. Koeman je pokušao izmjenama dodati malo mišića svojoj momčadi i nakratko je uspio, ali Hrvatska je ostala bolja momčad. U nastavku je dala Oranju lekciju iz pozicijske igre i ubrzo zabila drugi gol preko Pašalića i dobar osjećaj iz prvog dijela potpuno je nestao. Već na samom startu produžetaka bilo jasno da su Hrvati u boljem stanju i imaju više svježine. Modrić je pronašao zamjenu Petkovića, on zabio sjajno pokraj Van Dijka i tu je sve bilo gotovo."

Najpoznatiji nizozemski list De Telegraaf piše kako su "Oranje" propustile priliku za osvetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je Nizozemskoj bila prilika za osvetu. Koeman je mogao popraviti dojam koji je ostavio neuvjerljiv start u kvalifikacije u ožujku i isprati gorak okus u ustima koji traje od 2019. godine i poraza od Portugala u finalu Lige nacija. Koeman je imao plan, znao je da će mu za ovu pobjedu biti potrebna vrhunska partija u veznoj liniji, ali protiv ovako pametnog suparnika to nije bilo lako", zaključak je De Telegraafa.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo