Majstorski udarac / Nitko nije ostao ravnodušan: Karim Benzema pucao jedanaesterac na jedinstven način, Ancelotti kaže...

Image
Foto: Profimedia

Francuz je ove sezone promašio već četiri pokušaja s bijele točke, a protiv Edersona je odabrao nevjerojatno odvažan način izvođenja penala.

27.4.2022.
8:28
Profimedia
VOYO logo

Najbolji strijelac ovogodišnje nogometne Lige prvaka, Karim Benzema, ponovno je bio junak svojeg Real Madrida u prvoj utakmici polufinala protiv engleskog prvaka Manchestera Cityja.

S dva je pogotka Benzema dao Realu vrlo dobru šansu za kvalitetan otpor u uzvratnoj utakmici na Santiago Bernabeu. Kraljevski klub je izgubio susret s 4-3, a sa svakim pogotkom smanjivali su prednost Građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Liga prvaka /

Manchester City minimalno slavio u ludoj utakmici na Etihadu u kojoj smo vidjeli sedam golova

Image
Liga prvaka /

Manchester City minimalno slavio u ludoj utakmici na Etihadu u kojoj smo vidjeli sedam golova

City je već u 11. minuti imao dva pogotka prednosti zahvaljujući pogotku Kevina De Bruynea, kao i njegovoj asistenciji za Gabriela Jesusa. Ipak, Benzema je prvi pogodak dao u 33. minuti i time dao Realu minimalni zaostatak tijekom odlaska na poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poigrava se

Ipak, City je zabio još dva pogotka u drugom poluvremenu. Samo je gol Viniciusa u 55. minuti za 3-2 držao Real 'u igri', a u 82. minuti dogodilo se upravo ono što je trebalo madridskom klubu. Opravdano im je dosuđen jedanaesterac nakon igranja rukom u kaznenom prostoru, a Benzema je bio na bijeloj točki. 

Francuz je ove sezone promašio već četiri pokušaja s bijele točke, a protiv Edersona je odabrao nevjerojatno odvažan način izvođenja penala. Naime, pucao je 'panenku', način udarca kada igrač 'potkopa' loptu u stilu loba. Ederson se bacio u stranu i lopta je samo ušla u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je promijenio jer mu zadnja dva penala nisu bila dobra. Pokušao je već na treningu, nisam znao kako će pucati. Odabrao je ovako i završilo je stvarno dobro. Snažna osobnost i karakter. Nije lako ovako izvoditi penal u polufinalu Lige prvaka," rekao je madridski trener, Carlo Ancelotti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo