'Nisam tip koji danomice zivka. Ako želiš raditi, onda ti je sve Premiership'

Bivši hrvatski nogometni izbornik Slaven Bilić izuzetno je zadovoljan životom i radnim uvjetima u Beşiktaşu, a ono što je jednako važno, u istanbulskom su velikanu zadovoljni s njime.

18.1.2015.
12:20
VOYO logo

I to ne samo uprava kluba, već i navijači čiji je miljenik. Druga pozicija na ljestvici u turskom prvenstvu nakon 16 odigranih kola je zadovoljavajuća, a borba za naslov s Fenerbahçeom i Galatasarayom vodit će se do posljednjeg kola.

Ipak, Bilić kaže da si ne smije priuštiti opuštanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Davnih sam dana jednom prigodom sjeo s urednikom The Suna koji mi je tada objasnio cijeli koncept na kojem počiva englesko, ali ne samo englesko novinarstvo: 'Mi igrače i trenere dižemo u nebesa samo zato da bismo ih kasnije, kolokvijalno rečeno, mogli zgaziti...' To je lekcija koju moraš brzo usvojiti jer tada je lakše ne samo raditi, već i živjeti... Vrlo je bitno nikada se ne opustiti, pogotovo u trenerskom poslu koji je danas postao frekventan kao nikad prije", izjavio je Bilić za Sportske novosti.

Ima i pravo, dakako. Uostalom samo je Beşiktaş od 2000. godine do danas promijenio čak 16 različitih trenera, uključujući Bilića. Tanka je granica između slave i zaborava. Bilićeve ambicije s Beşiktaşem u koji je stigao u lipnju 2013. godine su velike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova momčad još raste, zdrava je, mlada i ambiciozna. I s njom ćemo na proljeće napasti naslov. Možemo li ga osvojiti? Zašto ne! Valja razmišljati pozitivno, ali i objektivno, a objektivno igramo dobar nogomet i ne trebamo se plašiti, već samo raditi na sebi."

Nije Bilić mogao izbjeći i pitanje o vlastitoj budućnosti i radu u Premiershipu. Javna je tajna da je bivši hrvatski izbornik zaljubljen u engleski nogomet, a uostalom, engleski klub i to Liverpool sljedeći je suparnik Beşiktaşu u 1/16 finala Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledajte, nije tajna da obožavam tu ligu. Nije tajna da se moje ime provlači, da je nekoć nekih kontakata i bilo. Ali ja nisam tip koji sjedi i danomice zivka kako bi dobio angažman u Premiershipu jer mi je to, kao, opsesija. Ni slučajno. Ako se jednom dogodi, dogodit će se. No u ovome času meni je Premiership – Beşiktaş!

Ovdje mi je odlično, imam uvjete za rad, imam ambicije. A Premiership? Ma, danas-sutra mogu teoretski ovdje dobiti otkaz, mogu otići, primjerice, u Bursu, Sivasspor, Genclerbirligi... i tamo će mi biti Premiership. Ako želiš raditi, onda ti je sve Premiership", zaključio je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj uživo 22.lipnja od 20 sati
VOYO logo