PRVI PUT OTKRIO /

Nikola Pokrivač u podcastu Net.hr-a: 'Ne znam smijem li to govoriti, ali trebao sam ići u Hajduk. Nikad javno to nisam ispričao'

Nikola Pokrivač gostovao je u podcastu Net.hr-a i prvi put otkrio neke stvari iz života i karijere

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

3.10.2024.
12:51
VOYO logo

Nikola Pokrivač gostovao je jutros u studiju Net.hr-a na RTL-u. Nekadašnji reprezentativac Hrvatske, igrač Dinama, Monaca, Red Bull Salzburga, Varteksa, Rijeke, Slaven Belupa, između ostalih nogometnih selekcija, prvi je put govorio o nekim detaljima iz svog života i karijere, kao i o utakmici Dinama i Monaca na kojoj je bio počasni gost, o Martinu Baturini i Luki Modriću, ali teme nisu bile samo nogometne, nego je od A do Ž ispričao sve o paklu kojeg je prošao s Hodgkinovim limfomom, svojoj najtežoj utakmici u životu.

Image
ŠOK NA MAKSIMIRU /

Dinamo ispustio pobjedu u 90.: Plavi bacili u vodu majstorije Sučića i Baturine za samo bod protiv Monaca

Image
ŠOK NA MAKSIMIRU /

Dinamo ispustio pobjedu u 90.: Plavi bacili u vodu majstorije Sučića i Baturine za samo bod protiv Monaca

Bolest Hodgkinov limfom hrabrom je Nikoli napravila pravu životnu dramu, vraćala mu se tri puta i kod Nikole probudila inat, ne i strah. Onaj inat kakav ga je krasio kad je igrao nogomet. Jedina preostala opcija za ozdravljenje i za spas bila mu je transplantacija matičnih stanica. Imao je samo 29 kad je doznao da je teško bolestan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokrivač se vratio iz bolnice gdje je uspješno obavljena transplantacija, a donor je bila njegova majka Ana. Time mu je žena, koja ga je na svijet donijela 26. studenoga 1985., ponovno podarila život. Majka ga je spasila...

Što se tiče dijela o Hajduku, nikad Nikola, naime, nije pričao, nije se to ni znalo, barem ne u javnom diskursu, da je trebao ići u Hajduk, da je sve već bilo dogovoreno. Trebao je ići gledati utakmicu Hajduka i Cibalije, ali u posljednji trenutak je završio u Dinamu. Splićani su poludjeli na to. Imali su Nikolu, stvar je bila riješena, ali u priču se upleo Zdravko Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako sam došao u Dinamo? To ne znaju mnogi, ali ja sam bio u Varteksu... Ne znam smijem li to govoriti, ali trebao sam ići u Hajduk. Sve je već bilo dogovoreno, ne znam, dogovorili smo danas, a sutra sam trebao već ići dolje. I da bi na poziv Zdravka Mamića, i tad je bio trener Branko Ivanković, nazvali me oni zajedno i rekli su ništa Hajduk, pakiraj stvari i dolaziš u Dinamo. Tako je i bilo. To je bilo 2006., došao sam u Dinamo i od tad živim u Zagrebu i navijam za Dinamo i sva sreća, to je tako i bilo. Nikad to javno nisam ispričao, ali jesam prijateljima u kvartu. Malo tko to zna, da je to tako trebalo i biti. Moram biti jako zadovoljan svojom karijerom", rekao je Nikola Pokrivač.

Što nam je sve rekao, o čemu smo razgovarali, pogledajte u videu priloženom gore.

POGLEDAJTE VIDEO: Jerko Leko: 'Rekli su da sam podržao koncert za Herceg Bosnu. Nikad se time nisam bavio'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo