Velika pobjeda / Niko Kovač i Bayern popeli se na vrh Bundeslige u velikom stilu: Kod kuće demolirali Wolfsburg

Image
Foto: AP images

Bayern se pobjednom na vrhu ljestvice izjednačio s Borussijom Dortmund koja je također slavila kod kuće

9.3.2019.
17:40
AP images
VOYO logo

Niko Kovač i njegov Bayern nastavili su gaziti prema obrani naslova njemačkog prvaka iako je na početku sezone izgledalo da su jako daleko od toga. U ovom kolu u njihov je "mlinac" upao Wolfsburg, a Josip Brekalo i društvo poraženi su i poniženi izašli iz tog susreta.

Šest komada utrpala je Kovačeva momčad indisponiranim gostima za koje je Josip Brekalo nastupio od prve do posljednje minute susreta za zaborav. Wolfsburg je izdržao pritisak do 34. minute kad je njihovu mrežu načeo Serge Gnabry.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo tri minute kasnije mladi njemački reprezentativac pronašao je Lewandowskog u mat-poziciji, a jedan od najboljih centarfora svijeta gurnuo loptu u mrežu za 2.0 Bayerna. Priča je na Allianz Areni zapravo već tada bila gotova, ali Bayernovim igračima baš je bilo do masakra.

James Rodriguez u svom je stilu s vrha šesnaesterca pogodio za 3:0 u 52. minuti, a Thomas muller sjajno se u 76. minuti snašao kad je Riberyjevu asistenciju petom pretvorio u četvrti pogodak Bayerna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U strijelce su se do kraja susreta upisao i Joshua Kimmich, a još je jednom zabio i Lewandowski, sve to na asistenciju Francka Riberyja.

Bayern se pobjednom na vrhu ljestvice izjednačio s Borussijom Dortmund koja je također slavila kod kuće. Žuto-crni svladali su gostujući Stuttgart s 3.1. Gostujuću mrežu načeo je Marco Reus pogotkom iz penala u 62. minuti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na drugoj strani je odgovorio Kempf, dok je pobjedu Borussiji u 84. minuti donio Favreov "joker" Paco Alcacer, a potvrdio ju u samoj završnici utakmice Amerikanac Christian Pulisic.

U ostalim dvobojima popodneva Freiburg je slavio protiv Herthe na domaćem terenu 2:1, a Leipzig i Augsburg odigrali su bez pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bundesliga, 25. kolo

Bayern - Wolfsburg 6:0
Borussia Dortmund - Stuttgart 3:1
Feriburg - Hertha 2:1
Leipzig - Augsburg 0:0
Mainz - Borussia Monchengladbach 18:30

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo