NIKO KOVAČ – GOSPODIN SAVRŠENI PRED REKORDOM: / Samo jedna pobjeda dijeli ga od najboljeg starta u Bayernovoj povijesti

Image
Foto: AFP

Carlo Ancelotti drži rekord, Kovač je spreman srušiti ga

25.9.2018.
11:22
AFP
VOYO logo

Sedam utakmica i sedam pobjeda u njima, bilanca je Bayernove nogometne momčadi na startu ove sezone, odnosno njihova trenera Nike Kovača na klupi njemačkog prvaka.

Sjajno otvaranje postat će i rekordno dobro pobijedi li minhenski gigant u utorak sastav Augsburga. Naime, upiše li Bayern tri boda u toj utakmici kojoj su domaćini, Kovač i njegov sastav izjednačit će najbolji ulazak u sezonu u povijesti kluba koji zasad potpisuju Carlo Ancelotti i tim kojeg je Talijan vodio 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne gube za vrijeme Oktoberfesta

Navodi to službena klupska web-stranica koja podsjeća da je najuspješnije kalendarsko razdoblje momčadi ono za vrijeme Oktoberfesta pa je u posljednjih šesnaest utakmica za vrijeme te pučke fešte ubilježeno četrnaest pobjeda i dva remija uz razliku pogodaka 51-7. Posljednji poraz pred svojom publikom u vrijeme trajanja tog veselja, a ono je ovih dana u tijeku, upisan je prije osam godina kada je Mainz slavio 2-1 pobjedu na Allianz Areni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povijest sučeljavanja Bayerna i Augsburga debelo je na strani najtrofejnije njemačke momčadi. Slavio je Bayern u dvanaest od četrnaest njihovih međusobnih sučeljavanja, a dva poraza od susjeda upisao 2014. i 2015. godine u trenucima kad je naslov već bio osiguran. Njihovi ogledi u Bundesligi prosječno Bayernov konto pune s 2,57 boda po susretu.

Lewandowski ih voli

Posebno je raspoložen u ogledima protiv Augsburga prvi napadač Bayernove momčadi Robert Lewandowski koji je u zadnja četiri izlaska na travnjak Augsburgu utrpao devet golova. Ukupno je poljski napadač u 13 bundesligaških susreta protiv susjeda postigao 18 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo