Napadač Vatrenih sretan zbog transfera: 'Ovo je velika prilika za mene'

Hrvatski nogometaš Nikica Jelavić u srijedu je napokon i službeno realizirao prelazak iz Evertona u Hull City, potvrdila su oba kluba.

15.1.2014.
21:51
VOYO logo

Još u petak je Hull objavio da je postigao dogovor s Evertonom oko odštete za 28-godišnjeg napadača, ali su sve formalnosti riješene tek ove srijede kada je Jelavić konačno stavio potpis na 3.5-godišnji ugovor.

Klubovi, dakako, nisu otkrili visinu odštete, ali engleski mediji pišu da se radi o iznosu od oko 7.5 milijuna funti. Jelavić bi za novi klub mogao debitirati već na subotnjem gostovanju kod Norwicha u 22. kolu Premierlige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čim me menadžer Steve Bruce nazvao, shvatio sam da je stvarno zainteresiran za mene. Ovo je velika prilika za mene, Hull City je dobar klub s dobrom momčadi. Kratko smo razgovarali, ali nije mi dugo trebalo da shvatim da je ovo pravi izbor", rekao je Jelavić nakon potpisa i dodao:

"Hull je od ove sezone u Premierligi, ali vidi se da ima puno ambicija. Nadam se da možemo nadograditi dobar start u sezonu i da ćemo sljedećih godina postati jaki klub u Premierligi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, hrvatski je reprezentativac došao u Everton iz Glasgow Rangersa u siječnju 2012. Nakon sjajne prve polusezone upao je u golgetersku krizu, a u aktualnoj je sezoni u potpunosti pao u drugi plan, pa mu u klubu nisu radili probleme oko odlaska. Prije Rangersa je Jelavić igrao i za Hajduk, Zulte-Waregem i bečki Rapid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo