Čudo u Dalmaciji / Ni trener nije vjerovao svojim očima: Pogledajte najveći preokret u hrvatskom nogometu posljednjih desetljeća!

Image
Foto: screenshot Facebook

Domaća momčad je izgledala potpuno potopljena no onda su u posljednjih 35. minuta preokrenuli zaostatak od četiri pogotka i naposljetku pobijedili

28.4.2022.
17:34
screenshot Facebook
VOYO logo

Niželigaški nogomet često piše nevjerojatne priče kao što je ona napadača NK Dračice iz Đakova koji se sa sedam uzastopnih hat-trickova upisao u knjigu nogometnih rekorda.

Nešto podjednako nevjerojatno se odigralo prošlog vikenda u Postirama na Braču gdje su se u sklopu 21.kola 1. Županijske lige Splitsko – dalmatinske susreli Postire Sardi i Imotski. Naime, do 55. minute gosti su imali velikih 1:5, a kako su Postire predposljednja momčad lige izgledalo je kao da otočani plove prema 16. porazu u sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 35 minuta preokrenuli čak tri pogotka zaostatka

No onda se odigralo vjerojatno najluđih 35 minuta nogometa koji smo mogli vidjeti posljednjih desetak godina u Hrvatskoj, ali i šire.

Postirani su smanjili u 57. minuti na tri pogotka zaostatka, a onda je u 72. minuti Imotski ostao s igračem manje zbog prekršaja kojeg je počinio posljednji igrač obrane u izglednoj situaciji za postizanje gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
S niželigaških travnjaka /

Praznik za oči: Pogledajte fantastičnu volejčinu Segestinog napadača na kojoj bi mu pozavidio i Ronaldo

Image
S niželigaških travnjaka /

Praznik za oči: Pogledajte fantastičnu volejčinu Segestinog napadača na kojoj bi mu pozavidio i Ronaldo

Imotski je par minuta kasnije imao priliku iz kontre otići na 2:6 i otkloniti sve dvojbe oko pobjednika iako ni ovako nije izgledalo da ih ima.

A onda u posljednjih deset minuta regularnog dijela i dvije minute nadoknade Postirani kreću u suludu jurnjavu i zabijaju čak četiri pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Tu se moralo poklopiti jako puno stvari'

Što se točno događalo otkrio nam je i trener Postira Sardi, Mislav Mišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi nismo mogli parirat, oni su poveli, a mi iz odbijanca nekakvog izjednačili. Usprkos tome sam vidio gdje to ide pa smo se probali povući. Nije pomoglo, jer smo vrlo brzo pali u rezultatski zaostatak. Oni su imali potpunu dominaciju. Nakon poluvremena smo se htjeli stabilizirat da vidimo šta i kako. Međutim, zabili su nam u 10 minuta još dva gola, priča nam Mišić razvoj situacije na terenu do 55. minute i dodaje kako nitko nije vjerovao da će se išta dobro za njegovu momčad izroditi iz toga pa je i većina navijača napustila tribine.

Preokret ni nekoliko dana nakon utakmice ne može u potpunosti objasniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu se moralo poklopiti jako puno stvari. Prvo, ajmo reć taj crveni. Crveni karton se dogodio u 72. minuti, a i s igračem više treba to zabit pogotovo uzmemo li u obzir da smo mi najneefikasnija momčad u lige. Po broju golova smo užasni. Radili smo mi to zadnja dva tjedna na treninzima, ali se znalo dogodit da nismo mogli zabit ni bez golmana ni obrane", šali se Mišić te nastavlja u istom tonu.

'Jedva san čeka da završi utakmica i da idemo doma'

"Oni su u jednom trenutku na 2:5 zamijenili i prvog golmana. Sad je li bilo iz kolegijalnosti ili je došlo do ozljede ne znam, ali ni taj drugi golman nije čunj. I on ima ruke i noge, a vidjeli ste i te golove nije on tu puno mogao napraviti. Možda su mislili da je gotovo, ali ne možeš im zamjeriti jer i ja sam i svi ostali na terenu su mislili isto", konstatira dobro raspoloženi trener Postira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da je njegovoj momčadi ova pobjeda zlata vrijedna jer zbog reorganizacije lige posljednja ekipa pada čak dvije lige niže. Otkrio nam je kako ni on sam nije vjerovao da mogu do bodova u toj utakmici.

"Pa šta sad da ja pričam da sam virova da ćemo dobit. Jedva san čeka da završi utakmica i da idemo doma", kazao je smijući se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Tko je lud da namješta utakmicu rezultatom 6:5'

Za kraj se dotaknuo i spekulacija o namještanju za koje kaže da 'nemaju veze sa životom'.

"Ko je lud da namišta utakmicu rezultatom 6:5 i privlači pažnju ovakvim preokretom. To nikakvog smisla nema", uz osmijeh nam je rekao trener Postirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj treba spomenuti samo dvije utakmice u posljednjih desetak godina koje su bile nalik ovoj. To je preokret Arsenala protiv Readinga kada su Topnici zaostatak od 4:0 uspjeli u regularnom dijelu izjednačiti pa u produžecima i preokrenuti.

Drugi slučaj je dvoboj Angole i Malija na AFCON-u 2010. kada je također nadoknađen zaostatak od četiri pogotka te je dvoboj završio neriješenim rezultatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo