VATRENI U TEŠKOJ SITUACIJI: / Slijede ključne utakmice, a plan B svi žele izbjeći

Image

Bit će napeto do kraja

12.6.2019.
11:29
VOYO logo

Nakon pobjede protiv Walesa u kvalifikacijama za Euro i tri odigrane utakmice hrvatska nogometna reprezentacija na trećem je mjestu u svojoj skupini sa šest bodova.

Vodeća je Mađarska koja ima devet bodova, ali i utakmicu više, a druga je reprezentacija Slovačke s istim brojem bodova kao Vatreni, ali s boljom gol razlikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrti je Wales s tri boda, a peta je reprezentacija Azerbajdžana bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku reprezentaciju u kvalifikacijama još očekuju gostujuće utakmice protiv Slovačke (6. rujna) i Azerbajdžana (9. rujna), zatim 10. listopada ugošćuje Mađarsku, da bi tri dana kasnije gostovala u Walesu.

Posljednju utakmicu u kvalifikacijama Vatreni će odigrati sa Slovačkom na domaćem terenu 16. sudenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

08.06.2019., stadion Gradski vrt, Osijek - Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020., skupina E, 3. kolo, Hrvatska - Wales. Gareth Bale, Borna Barisic. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Izbornik Zlatko Dalić rekao je da će Hrvatskoj trebati 15 bodova, što znači da bi Vatreni već u sljedeće tri utakmice mogli ostvariti cilj pa opuštenije odigrati posljednja dva susreta. Naravno, taj scenarij zahtijeva savršen skor do gostovanja u Walesu.

Hrvatska za izravni plasman na Europsko prvenstvo mora završiti među prve dvije momčadi u skupini, no ako i u tome Vatreni ne uspiju postoji B varijanta za Euro – dodatne kvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spas u Ligi nacija

Predstavnike u dodatnim kvalifikacijama daje novo Uefino natjecanje – Liga nacija. Svaka od četiri lige u Ligi nacija dat će jednog predstavnika na Euru.

Image
Foto: Wikipedia

Momčadi koje nisu izborile plasman preko kvalifikacija mogu ga izboriti preko doigravanja u kojem će sudjelovati po četiri momčadi iz svake lige, a te će se utakmice igrati u ožujku sljedeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema sadašnjoj situaciji, Hrvatska bi igrala doigravanje za Euro sa Švicarskom.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo