Neviđena glupost Uniteda: Čovjek koji je koštao 400.000 funti po minuti!

U gomili transfera koji su se dogodili posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka, jedan je ostao pomalo nezamijećen, iako se radi o iznimno intrigantnoj priči.

3.2.2015.
11:52
VOYO logo

Zašto je to toliko zanimljivo? Zato što je prije dvije godine United kupio Zahu od tog istog Crystal Palacea za iznos koji je, uz određeni bonus, narastao na čak 11 milijuna funti, odnosno 14,6 milijuna eura! U međuvremenu je 22-godišnji krilni igrač za Crvene vragove odigrao ukupno 28 minuta (!), što znači da je koštao United oko 400.000 funti po odigranoj minuti! Pritom govorimo samo o odšteti, ne i o plaći koju je igrač dobivao. A dobio je u dvije godine oko tri milijuna funti!

Najbolje je u cijeloj priči prošao Crystal Palace koji je zaradio čistih osam milijuna funti, a osim toga, u dvije godine koliko je Zaha bio član Uniteda, jednu je kompletnu sezonu proveo na posudbi upravo u Palaceu! Vlasnici Uniteda, obitelj Glazer, vjerojatno čupaju kosu zbog 'mačka u vreći' kojeg im je podvalio Sir Alex Ferguson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je on naredio kupovinu Zahe, a bio mu je to posljednji transfer koji je odradio kao menadžer Uniteda. Legendarni Škot je tijekom 27 godina na klupi diva s Old Trafforda osvojio pregršt trofeja i priskrbio si status jednog od najvećih trenera svih vremena, ali nema sumnje da je napravio i brojne skupe pogreške kad su u pitanju transferi. Zaha je samo posljednji primjer, a navijače Uniteda vjerojatno najviše boli Paul Pogba kojeg je Ferguson pustio bez odštete u Juventus, a tko god danas želi Francuza, morat će platiti Torinezima puno više od 50 milijuna eura. A da ne govorimo o tome da se United već godinama pati s veznim redom i igrač poput Pogbe bi mu vrijedio kao suho zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo