Dinamu prijeti debakl: 'Oni svakome mogu zabiti deset komada!'

Nogometaši Dinama u četvrtak na svome travnjaku dočekuju Red Bull Salzburg u 4. kolu Europske lige.

5.11.2014.
17:21
VOYO logo

Kakve su Dinamove šanse u novoj utakmici protiv Salzburga za Sportske novosti je analizirao hrvatski stručnjak Nenad Bjelica koji je u Austriji trenirao četiri kluba. U prošloj je sezoni kao trener Austrije Beč triput igrao protiv Salzburga i nije se nimalo dobro proveo.

"Ne mogu se baš pohvaliti. U Salzburgu smo izgubili 1:5 i 0:4, u Beču 1:2. Ma, Red Bull je druga dimenzija u austrijskom nogometu. Vjerujte, oni su na razini s kojom bi mogli zauzimati pozicije među prvih osam u njemačkoj, a ne u austrijskoj Bundesligi. Baš po svemu. Po igračkoj kvaliteti, po infrastrukturi, po financijskoj moći. Red Bull je ispred svih u Austriji za pet godina", istaknuo je 43-godišnjak koji danas vodi talijanskog drugoligaša Speziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao najjače karakteristike predstojećeg Dinamovog suparnika Bjelica je istaknuo:

"Red Bull je momčad koja igra na tzv. dugu loptu. Nije im nikakav problem odigrati prema naprijed na dvije špice. U tom trenutku svi se ostali vezni igrači pomiču prema naprijed. Kad dođu u tu zonu, onda su jako, jako nezgodni. Oni se ne troše u organizaciji igre koja kreće odostraga prema suparničkom golu. Igraju direktan nogomet. Njihova najjača igračka snaga su Kampl i Soriano. To je dvojac koji radi razliku. Ubitačni su u igri 'jedan na jedan', teško ih je zadržati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/I-3xIUltdP8

Ima li momčad Zorana Mamića onda uopće šanse protiv takvog goropadnog suparnika? Odnosno, ima li Salzburg uopće slabijih strana?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čini mi se da ove godine malo manje riskiraju u igri. Prošle sezone su jače igrali ofenzivni presing, toliko ofenzivan da ih se moglo iznenaditi najobičnijom promjenom strane. Ali i ove sezone ih se može također iznenaditi brzom promjenom strane. Kad izgube loptu, svi odmah napadaju, a onda ih se može prebaciti dugom loptom ili već spomenutom promjenom strane. Problem jest ako to ne uspije, a oni opet dođu do lopte, onda su bliže suparničkom vrataru i ponovno napadaju kao osice. Ako Modri budu uspijevali probiti taj njihov 'prvi presing', onda je sve otvoreno."

http://www.footballtube.com/embed/salzburg-4-2-dinamo-zagreb--europa-league-highlights--23-10-2014

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Bjelicu nema dileme da su Austrijanci bolji od Dinama.

"Da, Red Bull je bolji od Dinama! E sad, je li za toliko bolji kao što je to pokazao u prvoj utakmici, ne mogu procijeniti. Međutim, Dinamo, po meni, ima problem u obrani. Modra obrana je malo spora u odnosu na brze nogometaše Red Bulla koji su iznimno uigrani. Oni u austrijskoj ligi svakome mogu dati po deset komada, svaka njihova utakmica je festival! Red Bull treba uvažavati, mora se znati da su to igrači koji imaju ponude velikih europskih klubova. Vjerujte, da igraju u Dinamu, te ponude bi iznosile od 20 do 30 milijuna eura! Ali s obzirom da ipak igraju u tzv. slaboj austrijskoj ligi, koja naravno nije slabija od HNL-a, vrijede oko 10 milijuna eura. Ozbiljna su momčad koju treba iznimno respektirati. Nisam vidio respekt Modrih prema njima pred prvu utakmicu u Salzburgu. Možda je Dinamo zato i prošao tako kako je prošao", zaključio je mladi hrvatski stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo