NE PAMTIMO KADA JE DINAMO PROVEO OVAKO VELIKO ČIŠĆENJE: / Klub bez odštete napušta jedan od najplaćenijih igrača

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Imao je respektabilnu karijeru na Maksimiru i to ponajprije jer je uživao i briljirao na velikim utakmicama

28.5.2020.
8:32
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što su odlučili prekinuti pregovore oko produljenja ugovora s ponajboljim braničem Teophile-Catherineom i nakon što su ga prebacili u drugu momčad gdje će pričekati još koji tjedan do isteka ugovora, u Dinamu su odlučili odreći se i trenutno možda i najplaćenijeg igrača kluba, Švicarca, Marija Gavranovića.

Gavranović je s oko 800 tisuća eura bio vjerojatno najplaćeniji igrač "modrih", a navodno mu s premijama plaća može narasti i do milijun eura. Kako mu koncem ove sezone istječe ugovor, SN tvrdi da mu Dinamo neće nuditi novi i da će ovaj moći otići bez odštete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, Dinamo vjerojatno neće tražiti zamjenu za Gavranovića jer već ima Brunu Petkovića i Sandra Kulenovića, a tu je i treći napadač Mario Ćuže, te napadači Dinama 2, Leon Šipoš i Matias Godoy, koji se lako mogu povući u prvu momčad.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

06.12.2019., Stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski telekom Prva liga, 18 kolo, GNK Dinamo - NK Varazdin. Mario Gavranovic. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Igrač za velike utakmice

Gavranović je imao respektabilnu karijeru na Maksimiru i to ponajprije jer je uživao i briljirao na velikim utakmicama. Zabio je 28 golova i još 11 namjestio u 86 utakmica, a većina tih golova bila je ključna za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabijao je Hajduku na Poljudu i rušio ih u Kupu 2018./2019., zabijao je u pretkolu Lige prvaka 2018. godine protiv Astane i osigurao je Dinamu nastup u Europa ligi. U Trnavi je imao gol i asistenciju za 2:1 pobjedu Dinama protiv Spartaka i praktički je osigurao proljeće u Europu. Iste je sezone zabio Hajduku na Poljudu pobjedonosni gol, a na kraju sezone istom je klubu zabio dva gola u 3:1 pobjedi.

Međutim, konkurencija mu je bila podosta jaka, Bruno Petković nametnuo se kao prvi napadač, a držati napadača s tako velikim primanjima na klupi nije baš isplativo. Nije isplativo niti Gavranoviću zadržavati se u Dinamu jer ove sezone opet je bio u dobroj formi zabivši sedam golova iako nije bio prvi napadač. A formu svakako može nastaviti u klubu koji će mu pružiti veću ulogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo