Sve utakmice rasprodane / Navijački 'Big Brother' u Rusiji: Hrvati kupili sve ulaznice, ali bez navijačke 'osobne iskaznice' ne mogu na stadion

'Hrvati su dobrodošli u Rusiju, ali se moraju lijepo ponašati' - poruka je to ruskog veleposlanIka, Anvara Azimova, koji je s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom najavio SP

18.4.2018.
7:00
VOYO logo

Svjetsko prvenstvo u Rusiji počinje za 58 dana. Ondje će biti i hrvatska policija jer treba paziti na pet tisuća Hrvata koliko ih se očekuje u svakom gradu.

"Za prvu utakmicu u tom sektoru će biti oko 2.200 ulaznica, odnosno navijača, za druge dvije utakmice oko 2.800 s tim da to sigurno nije finalna brojka koliko će biti hrvatskih navijača s obzirom da postoje i drugi kanali prodaje. Moja je procjena da bi na utakmicama moglo biti između četiri i pet tisuća naših navijača", otkrio nam je Nikša Martinac, povjerenik HNS-a za ulaznice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske navijače u Rusiji dočekuju kao braću. Bar ako je vjerovati ruskom veleposlaniku u Zagrebu, Anvaru Azimovu, koji ipak šalje upozorenje.

"Nadam se da će se Hrvati lijepo ponašati. Inače, tijekom Svjetskog prvenstva bit će i policijska ekipa, ali znamo da su hrvatski navijači iznimno prijateljski, iznimno otvoreni, iznimno gostoljubivi i mi im želimo ugodan boravak u Rusiji i da uživaju u nogometu", istaknuo je veleposlanik Azimov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U to se ime nazdravilo tradicionalnom ruskom votkom, koju je Azimov popio s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom.

A uz ulaznice za utakmice, svi sretnici koji su došli do njih, morat će imati tzv. "Fan ID", preko kojeg će FIFA i ruske vlasti moći kontrolirati sve navijače. Bit će, dakle, svojevrsni "Big Brother". Bez navijačke osobne iskaznice neće se moći ući na stadion, a svaki je navijač mora izraditi, priče čemu mora dati sve osobne podatke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni koji se još uvijek nadaju ulaznicama, iako su sve rAsprodane, neka ne gUbe nadu. Od sutra FIFA otvara postupak povrata ulaznica za one koji su ih kupili ali su ih odlučili vratiti tako da će ih određeni broj opet biti na raspolaganju. Budite brzi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo