NIJE BIO LOŠ / Navijači su bijesni što je on dobio priliku u prvoj, a Čačić ne vidi problem: 'Nije netko tko je bio ispod nivoa'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

RB Salzburg je svladao Dinamo s 1:0 na domaćem terenu

6.10.2022.
8:38
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

U susretu 3. kola E skupine nogometne Lige prvaka Dinamo je na gostovanju kod austrijskog prvaka RB Salzburga izgubio s 0-1. Pogodak odluke zabio je Noah Okafor iz jedanaesterca u 70. minuti.

Image
STVARNO JE BILO ČUDNO /

Slaven Bilić u šoku nakon bizarne situacije s prošle utakmice: 'Ovako nešto se zaista ne viđa!'

Image
STVARNO JE BILO ČUDNO /

Slaven Bilić u šoku nakon bizarne situacije s prošle utakmice: 'Ovako nešto se zaista ne viđa!'

Nije to bila utakmica u kojoj Dinamo nije imao šanse, dapače, ali ostaje dojam da su Modri ipak preoprezno ušli u utakmicu. Mišić i Ivanušec imali su dobre prilike u prvom poluvremenu, dok je Drmić u drugom dijelu susreta istrčao sam pred vratara RB Salzburga, no pucao je točno u njega. Ostaje žal i za onih par centimetara koliko je Drmić bio u zaleđu kada je postigao pogodak u posljednjim trenucima susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerojatno je bilo zaleđe kod Drmićevog gola, ne sumnjam u tu procjenu. Ovo je naše prvo poluvrijeme sa Salzburgom. Nismo bili pravovremeni u okretanju strane, u prvom poluvremenu smo imali dobrih trenutaka, dok su oni u drugom bili goropadniji", rekao je trener Dinama Ante Čačić nakon susreta.

Navijači kritizirali odluku

"Nakon gola smo išli "va banque". Ovo je Liga prvaka, odlučuju nijanse, za tjedan dana ćemo biti pametniji, a, nadam se, i učinkovitiji. Imamo još dva domaćinstva, jedno gostovanje, moramo gledati prema naprijed", prokomentirao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

A mnogi navijači treneru su zamjerili što je u prvu momčad uvrstio Theophile-Catherinea. Nije u nekoj posebno dobroj natjecateljskoj formi i u posljednje vrijeme je bio sklon kiksanju, ali francuski stoper je odigrao pristojnu utakmicu, bez previše pogrešaka. Dapače, nekoliko je puta sjajno reagirao nakon pogreške Moharramija. Čačić je također zadovoljan njegovom predstavom, usprkos "glasovima" s tribina i društvenih mreža.

"Theophile je ušao u momčad jer Ristovski nije mogao igrati, nismo htjeli riskirati. Radi se o igraču koji ima europskog iskustva, zdrav je, ali mu je malo nedostajalo natjecateljskog podražaja. Odlučio sam se za njega. Ne mogu ga izdvojiti kao nekoga koji je bio ispod nivoa ovakve utakmice, gledajući igru cijele momčadi", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Za šest dana hrvatski i austrijski prvak će imati uzvrat na stadionu Maksimir, dok će "Rossoneri" i "Bluesi" odmjeriti snage na San Siru. Nakon tri kola vodi RB Salzburg s pet bodova, Milan i Chelsea imaju po četiri boda, a Dinamo je na začelju s tri boda. Modrima je i dalje najvažnija druga utakmica sa Salzburgom, sljedećeg tjedna u Maksimiru, u kojoj će morati juriti pobjedu. Ako do nje dođu, a Milan podijeli bodove na San Siru s Englezima, Dinamo će biti usamljen na vrhu grupe sa šest bodova, dok će svi ostali imati po pet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo