NAVIJAČI, OPREZ: / Za odlazak na EURO trebat će vam pravo bogatstvo

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Europsko nogometno prvenstvo će u lipnju u Francusku dovesti veliki broj posjetitelja s cijelog kontinenta što će iskoristiti hotelijeri koji podižu cijene hotelskog smještaja.

3.12.2015.
13:23
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

"Prosječan porast cijene za sobu u prvim danima prvenstva, u deset gradova domaćina iznosi 45 posto. Cijena za jednu sobu narasla je s prosječnih 97 na 141 euro", objašnjava Savezna udruga potrošača (UFC-Que Choisir) koja je početkom studenog provela anketu među 445 smještajnih jedinica različitih kategorija.

Hotelijeri blokirali rezervaciju soba u iščekivanju ždrijeba

"U deset gradova domaćina određeni broj hotela već sada oglašava komplet za prvu večer. U 445 smještajnih jedinica raspoloživost soba je bila tek 39 posto. Hotelijeri su vjerojatno zamrznuli sobe u iščekivanju ždrijeba 12. prosinca", dodaje UFC-Que choisir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najveći porast cijena smještaja zabilježen je u Saint-Etienneu gdje je cijena hotelske sobe skočila sa 40 eura na 112 eura za dan kada se igraju prve utakmice, što je skok od 180 posto", dodaje udruženje.

Sa 69 na 348 eura

Odmah iza St. Etiennea je Lille u kojem je zabilježen prosječan porast cijene hotelskg smješataj od 108 posto. Međutim ističe se hotel iz lanca Mercure. Lille-Roubaix-Grand je podigao cijenu sobe za čak 404 posto, sa 69 eura na 348 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Bordeauxu cijene hotelskih soba rastu prosječno za 103 posto. Jedini koji nije podigao cijenu je obiteljski objekt B&B Le Clos d'Émile. S druge strane, hotel Formule 1 u Bordeaux-Nord-Lormont podigao je cijenu soba za 265 posto, sa 31 na 113 eura)", dodaje UFC-Que choisir.

Ždrijeb 12. prosinca

Pariz i Saint-Denis koji su također bili obuhvaćeni anketom imaju umjeren porast cijena za hotelske sobe prosječno od 37 posto, ali i dalje imaju najviše cijene u Francuskoj - 204 eura za sobu prvog dana Eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će 12. prosinca saznati svoje suparnike na kontinentalnoj smotri, a navijači grad u kojemu trebaju tražiti smještaj.

U Francuskoj će se po prvi put odigrati EURO s 24 reprezentacije, umjesto dosadašnjih 16.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo