's istoka, zapada i sjevera' / Navijači Hajduka 'odslužili' kaznu za ranjavanje vatrogasca i vraćaju se na poljudske tribine

Povratkom navijača i atmosfere - u Splitu se otkreće nova stranica

10.2.2019.
8:30
VOYO logo

Točno 126 dana Poljud nije gorio. Protiv Lokomotive vraćaju se navijači, opet će se čuti huk sa sjevera i nakon četiri utakmice koje su provedene u tišini poznati poljudski dekor ponovno postaje kulisa za nogometaše Hajduka.

"Vjerujem u svoje igrače. Kroz razgovor i kroz pripremu i na koji način ovaj tjedan radili mi daje sigurnost da oni neće izgorit. Naravno je trening jedno, utakmica nešto drugom, ali mislim da nama taj huk sa tribine može biti dodatna vrijednost", rekao je trener Hajduka Siniša Oreščanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa su napokon i kočnice popustile. Inače odmjeren u izjavama trener Oreščanin je poslao hrabru poruku koja će se sigurno svidjeti navijačima Hajduka.

"Da počnemo graditi, da Poljud postane pod navodnicima neosvojiva tvrđava. Tako da bi želio da navijači budu taj dodatni igrač, taj 12 igrač koji bi Poljud počeo gradit, da ovdje dođu ljudi i da već ono što se kaže da su na Svetom Roku, ono kako se kaže, već izgubili bodove."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako tako i bude protiv Lokomotive pa sva tri boda ostanu prije Svetog Roka Hajduk bi sigurno prodisao i počeo okretati sezonu. Euforija se stvara u Splitu, apetiti rastu za mjestom koje vodi u Europu, ali Oreščanin traži strpljenje:

"Ja opet ne bhi prebacivao i radio povjesne utakmice. Rekao sam od prvog dana kada sam došao da ćemo to pokušati napraviti, dobro smo krenuli. 17 kola je pred nama."
Jer od euforije do depresije dovoljno je 90 loših minuta protiv Lokomotive koja je u posljednjoj utakmici u listopadu ispratila Hajduk s dva gola u mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opet se plus minus bavimo sobom pogotovo prevencijskom obranom da nas kontre ne toliko iznenade s čime smo imali problema u Osijeku. Znamo njihove najjače strane, znamo koje su njihove individualne kvalitete, koju su nosioci i na koji način pokušavaju da se nametnu i postignu dobar rezultat", rekao je Oreščanin pred utakmicu.

Tek male brige ostaju oko prvih 11 jer u kadru nisu Juranović, Jurić, Bašić, Ivanovski, ali zato se očekuje eksplozija talenta mladog Palaverse koji je ostvario transfer u Manchester City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Onako okvirno pričamo, nekakvi njegovi doživljaji što je bilo tamo međutim Ante je stvarno jedan krasan, krasan momak i stvarno mislim da na njega ovo neće utjecati", zaključio je trener Hajduka.

Sve ono dobro što je Hajduk pokazao protiv Osijeka sada treba kapitalizirati protiv Lokomotive. Povratkom navijača i atmosfere - u Splitu se otkreće nova stranica, ali samo rezultat može potvrditi da je to uistinu tako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo