NIKAD ZADOVOLJNI 1950 / Navijači Hajduka negoduju zbog sudačke odluke na utakmici protiv Istre: 'Ovakva pomoć nam ne triba'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajduk je još uvijek u igri za naslov prvaka. Naime, ima bod manje i utakmicu više od Dinama koji danas u 19.05 igra protiv Šibenika na Šubićevcu

15.5.2022.
15:52
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Hajduka su zadržali izglede za osvajanje naslova prvaka Hrvatske pobjedom u Splitu 3-1 (1-1) protiv Istre 1961 u susretu pretposljednjeg.

Neopterećeni gosti iz Pule poveli su preko Mahmouda Abdallahija (15), ali Hajduk je preokrenuo s dva gola Marka Livaje (45+2-11m, 51-11m) iz kaznenih udaraca, da bi konačni rezultat postavio Filip Krovinović (53).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi jedanaesterac Splićana bio je dosta sumnjiv, jer se nije jasno vidio kontakt obrambenog igrača Istre s mladim Marinom Ljubičićem no sudac Lovrić je provjerio svoju prvotnu odluku u potvrdio kazneni udarac kojeg je neumoljivo realizirao Marko Livaja.

Image
O poštenju u nogometu /

Filip Krovinović - gospodin u kopačkama i potez o kojem treba pričati našoj djeci

Image
O poštenju u nogometu /

Filip Krovinović - gospodin u kopačkama i potez o kojem treba pričati našoj djeci

'Odbit zabit ovakav penal vrijedi više od svih titula'

Navijači Hajduka su na društvenim mrežama dosta neobično reagirali na ovaj penal. Naime, negodovali su smatrajući da njihovom klubu ne trebaju 'poklonjeni jedanaesterci', a neki su sugerirali da ga je Livaja trebao namjerno promašiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijetkost je da se navijači nekog kluba bune protiv sudačke odluke koja njima ide u korist, ali dalmatinska publika je uvijek bila posebna. Splićani od 2006. godine čekaju naslov, no čini se da usprkos što navijači žarko žele titulu, žele je neokaljanu.

"Odbit zabit ovakav penal vrijedi više od svih titula i pobjeda. Ako se borimo za poštenje, krenimo od sebe", napisao je jedan od navijača na Hajdukovoj Facebook stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Hajduk još uvijek u igri za naslov

"Svaka čast Livaji na golu. Ali budimo realni sudac nam je poklonio penal. Inače igra nam je nikakva", kaže drugi.

"Bit realan. Ovo nije penal", "Ljubičić je triba reć da nije penal. Hajduku ovakva pomoć ne triba" i "Veliki sam Hajdukovac, ali ovo nije vidjelo jedanaesterca. Bit će repova" samo su neki od komentara navijača splitskog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Napomenimo, u dvoboju protiv Osijeka koja je završila 0:0 na Gradskom vrtu, Filip Krovinović priznao je sucu Franu Joviću da penal nije bio iako ga je Jović sudio. Oko tog poteza bilo je podijeljeno mišljenje hajdučkog puka.

Hajduk je još uvijek u igri za naslov prvaka. Naime, ima bod manje i utakmicu više od Dinama koji danas u 19.05 igra protiv Šibenika na Šubićevcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo