RAZOČARAO PUBLIKU /

Navijači gruzijskog prvaka nezadovoljni suđenjem hrvatskog suca: Jedna im odluka nije jasna

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
18.7.2024.
12:51
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Gruzijski prvak Dinamo Batumi oprostio se od kvalifikacija za Ligu prvaka već u prvom pretkolu, unatoč pobjedi nad bugarskim Ludogoretsom na domaćem terenu s 1:0. Strijelac jedinog pogotka bio je Vladimer Mamuchashvili, koji je zatresao mrežu u trećoj minuti utakmice. No, ova pobjeda nije bila dovoljna da nadoknadi zaostatak od 3:1 iz prve utakmice u Bugarskoj.

Image
Gotova sapunica /

Presudile nesuglasice s Piksijem: Kapetan Srbije oprostio se od reprezentacije

Image
Gotova sapunica /

Presudile nesuglasice s Piksijem: Kapetan Srbije oprostio se od reprezentacije

Utakmicu je nadzirao hrvatski sudac Dario Bel, a sporni trenutak dogodio se ubrzo nakon ranog vodstva Dinama. Naime, domaćini su postigli drugi gol, što bi značilo produžetke, ali je Bel odlučio poništiti pogodak zbog navodnog prekršaja u napadu. Ova odluka izazvala je ogorčenje među domaćim navijačima, koji su izrazili svoje nezadovoljstvo na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je lopta ubačena u kazneni prostor, domaći napadač Jalen Blesa našao se u duelu s dvojicom braniča Ludogoretsa. Lopta je nakon tog duela stigla do Mamuchashvilija koji je postigao gol, ali Bel je procijenio da je Blesa napravio prekršaj. Gledatelji su bili zbunjeni, posebno zato što se gostujući igrači nisu žalili na situaciju, a ni VAR soba nije intervenisala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dario Bel već je sudio u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a ovo mu je bio treći takav susret u karijeri. Njegove prethodne utakmice uključivale su dvoboje između kazahstanskog Tobola i mađarskog Ferencvaroša te velškog The New Saintsa i švedskog Hackena, oba također u prvom pretkolu.

Odluka da se poništi pogodak bila je ključna za ishod utakmice, a Dinamo Batumi se sada mora okrenuti domaćim natjecanjima. Ludogorets, s druge strane, nastavlja svoj put u kvalifikacijama za Ligu prvaka, no kontroverza oko ovog susreta zasigurno će ostati dugo upamćena među navijačima gruzijskog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo