NAVIJAČ IBRAHIMOVIĆ: / Samoprozvani Bog nogometa vjeruje da Švedska bez njega može ono što s njime nije mogla

Image
Foto: AFP, MIGUEL MEDINA

Ibrahimović je za Švedsku odigrao 116 utakmica i postigao 62 gola

6.7.2018.
16:18
AFP, MIGUEL MEDINA
VOYO logo

"Ako se igrači budu uspješno nosili sa psihološkim pritiskom, Švedska može pobijediti Englesku u četvrtfinalu SP, a može i osvojiti naslov svjetskih prvaka", istaknuo je Zlatan Ibrahimović, najbolji strijelac u povijesti švedske reprezentacije sa 62 gola.

"U ovoj fazi natjecanja nije sve u tome koliko si kvalitetan. U četvrtfinalu smo, puno je emocija i ona ekipa koja se bolje bude nosila s time bit će u prednosti. Švedska je dobila jaki Meksiko, a nakon toga u osmini finala Švicarsku. Mislim da to nitko nije očekivao. Doista smatram da Švedska može biti svjetski prvak, kao što sam i rekao prije početka SP u Rusiji", kazao je Ibrahimović novinarima u trening kampu LA Galaxyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo navijač

Ibrahimović je u američki klub prešao u ožujku ove godine nakon raskida ugovora sa Manchester Unitedom. Profesionalnu karijeru započeo je u Malmoeu, a nakon toga igrao je za Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, AC Milan, Paris Saint-Germain i Manchester United.

Za Švedsku, za koju je odigrao 116 utakmice što ga svrstava na podjelu šestog mjesta prema broju nastupa za tu izabranu vrstu, debitirao je 2001. godine. Od dresa izabrane vrste oprostio se nakon Europskog prvenstva 2016., a premda je postojala kombinacija da nastupi na ovom Mundijalu izbornik Janne Andresson odlučio je ne koristiti ga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo